Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni: „Românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calitățile şi potenţialul uman deosebite”

Klaus Iohannis Sursa foto: Mediafax Foto
  • Pe 15 martie cetățenii români de etnie maghiară sărbătoresc Ziua Maghiarilor de Pretudineni
  • Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu această ocazie
  • Klaus Iohannis: „Românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calitățile şi potenţialul uman deosebite”

Pe 15 martie este sărbătorită Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj minorității maghiare din România.

„Pentru dumneavoastră, cetăţenii români de etnie maghiară, ziua de astăzi este una care vă oferă prilejul de a reafirma valorile pe care le prețuiți și care v-au unit ca popor, precum şi de a prezenta cu mândrie identitatea care v-a consacrat în istorie și în cultura universală”, a transmis președintele.

Klaus Iohannis a subliniat contribuția politicienilor maghiar în dezvoltarea României.

„Remarc și cu această ocazie contribuţia semnificativă a minorității maghiare din România şi a reprezentanților săi politici la pașii importanţi făcuți de ţara noastră în integrarea europeană, în recuperarea valorilor democratice şi în așezarea societăţii noastre pe temelia respectului drepturilor omului şi protecţiei minorităţilor. Acestea sunt fundamente ale parcursului nostru comun pentru un viitor european, care arată înţelegerea profundă a învățămintelor trecutului.

Lupta împotriva pandemiei şi eforturile solidare de depășire a greutăților perioadei pe care o traversăm sunt o dovadă că românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calitățile şi potenţialul uman deosebite. Împreună, prin cultivarea armoniei interetnice, vom consolida o societate puternică și prosperă, un proiect comun în cadrul căruia minoritatea maghiară din România îşi are locul şi contribuțiile sale remarcabile.”