• Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă joi, 11 februarie.
  • Președintele Iohannis: „Sunt peste 10.000 de școli care funcționează fizic, cu elevii în școală. Peste 6000 de unități care funcționeză în scenariul galben”.
  • Klaus Iohannis: „Învățământul românesc trebuie să fie digitalizat”.

Klaus Iohannis, despre învățământul fizic în școli

„Am făcut o analiză, împreună cu ministrul Educației, asupra școlii care a început de luni în format fizic. Am vrut să știm câți copii se duc la școală, câte școli au rămas închise și câți copii s-au infectat cu covid-19”, a declarat Klaus Iohannis.

Locul României educate în planul național de redresare și reziliență

„Sunt peste 10.000 de școli care funcționează fizic, cu elevii în școală. Peste 6000 de unități care funcționeză în scenariul galben. Peste 2 milioane de elevi au început fizic școala de luni.

Cei care au rămas în online continuă studiile în această formă. Cu toții ne dorim ca localitățile care sunt în scenarii galbene sau roșu sau chiar carantinate să aibă o evoluție pozitivă.

Recomandări

TE ÎNTORCI DE LA MUNTE?
CE ȘTIU ELEVII?
CUM SE SCHIMBĂ ECONOMIA
BRICS SE EXTINDE
PRIMUL DECES ÎN SUA DE H5N1
SECRETUL ÎN LEADERSHIP

Trebuie să fim realiști: pandemia nu s-a terminat. Chiar dacă, din fericire, s-au adoptat măsuri restrictive care au permis să se reducă numărul de bolnavi. Nu putem să spunem că am scăpat de pandemie.

Este extrem de important să respectăm restricțiile impuse, să fim responsabili. Și acum avem un motiv serios: sunt copii în România cărora trebuie să le oferim școală, școală în format fizic”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre finanțarea școlii românești cu bani din planul de redresare și reziliență

„A doua temă mare discutată a fost felul în care putem să finanțăm substanțial școala românească din planul național de redresare și reziliență.

Sunt peste 30 de miliarde de euro care vor fi la dispoziția României în următorii ani pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică cauzată de pandemie.

Am căutat, împreună cu ministerul, cele mai bune zone pentru a fi solicitați bani pentru a face școala românească mai bună. Dorim să oferim tuturor copiilor din România șansa de a învăța suficient de bine pentru a avea o meserie serioasă, astfel încât toți copiii să se realizeze.

Pentru dascăli ne dorim un mediu care să-i facă să meargă mai departe.

Pentru societatea românească ne dorim tineri bine pregătiți care sunt dispuși și capabili să aibă meserii bune, bănoase, să obținem o societate care câștigă bine”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele, despre domeniile în care se poate face o diferență majoră cu banii din planul de redresare

Digitalizarea învățământului din România

„Învățământul românesc trebuie să fie digitalizat. Asta înseamnă calculatoare pentru toți elevii, dar și platforme digitale pentru învățământul online pentru că vom mai avea nevoie.

Digitalizarea sistemului de învățământ. Este nevoie de materiale pentru învățământul online. Este nevoie de pregătirea profesorilor și învățătorilor pentru învățământul online”, a spus Klaus Iohannis.

Dotarea școlilor din România

„Nu s-au mai făcut dotări în școlile românești de foarte mulți ani. Este nevoie de mobilier școlar, de dotarea laboratoarelor, bibliotecilor, de dotarea tuturor școlilor cu material difactic și didactic auxiliar”, a declarat Klaus Iohannis.