• România va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale.
  • Asta o spune președintele Iohannis, prezent la festivalul „Săptămâna Haferland” de la Criţ, dedicat
    culturii săseşti din Transilvania.
  • Replica lui Iohannis vine după declarațiile rasiste ale premierului ungar Viktor Orban de la Băile Tușnad.

România va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale. Asta o spune președintele Iohannis, prezent la festivalul „Săptămâna Haferland” de la Criţ, dedicat culturii săseşti din Transilvania.

Replica lui Iohannis vine după declarațiile rasiste ale premierului ungar Viktor Orban de la Băile Tușnad

România va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale şi să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai incluzivă şi tolerantă”, spune Klaus Iohannis, președintele României

Și premierul Nicole Ciucă a ieșit să vorbească despre egalitatea în drepturi a tuturor cetăţenilor, indiferent de etnie sau cultură. Prezent la același festival, Ciucă a spus că România a ales, după 1989, drumul societăţilor occidentale şi nu-l va părăsi.

„O spun răspicat: România este un stat democratic care a făcut în ultimii 30 de ani eforturi considerabile ca să fie un partener de încredere în rândul societăţilor occidentale dezvoltate. Noi, românii, am ales acest drum când am îndepărtat de la putere regimul comunist şi nu vom părăsi acest drum”, spune Nicolae Ciucă, premierul României.

Prim-ministrul Ungariei a făcut o serie de declarații controversate la Băile Tușnad.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Viktor Orban a spus că strategia UE în Ucriana a eșuat. Mai mult, el menționat că Europa este amenințată de migranți făcând și o serie de declarații rasiste despre „amestecul raselor”.