• Președintele Klaus Iohannis, a semnat vineri, 11 iunie, decretul pentru promulgarea Legii 5G.
  • Prin semnarea decretului, compania Huawei ar putea ieși de pe piața românească de telecomunicații.
  • Proiectul de lege a fost adoptat luni de Senatul României.

Pe 15 aprilie, proiectul de lege a fost aprobat de Guvern, iar pe 7 iunie a fost adoptat și de Senatul României. Decretul fusese rimis în procedură de urgență în forul legislativ, în ciuda unei campanii intense de lobby a companiei Huawei. Proiectul de lege adoptat în Senat a primit 117 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” și o abținere. Vineri, 11 aprilie, președintele Klaus Iohannis a parafat decretul pentru promulgarea Legii 5G, potrivit presidency.ro.

Alina Gorghiu, senator PNL: „Se stabilesc măsuri legate de infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G, măsuri care ridică riscurile şi vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale”.

„Vom putea să beneficiem de serviciile și echipamentele la nivel domestic, dar implicațiile sunt la nivel macro pentru întreaga societate, având însă în lege anumite bariere legislative care sunt menite să protejeze în ansamblu statul român”, declara Iulia Scântei, Președintele Comisiei Juridice a Senatului.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD