• Australia a inclus koala pe lista speciilor pe cale de dispariție pe cea mai mare parte a coastei de est.
  • Specia, odinioară bogată în exemplare, a fost devastată de defrișări, incendii de tufișuri, secetă, boli și alte amenințări.
  • Fundația Australian Koala estimează că au rămas mai puțin de 100.000 de exemplare în sălbăticie, posibil chiar 43.000.

Australia a inclus koala pe lista speciilor pe cale de dispariție pe cea mai mare parte a coastei de est, după o scădere dramatică a numărului de exemplare.

Specia, odinioară bogată în exemplare, a fost devastată de defrișări, incendii de tufișuri, secetă, boli și alte amenințări. Anul trecut, o anchetă din New South Wales a constatat că, dacă nu se iau măsuri urgente, specia va dispărea până în 2050.

Sussan Ley, ministrul Mediului din Australia: „Ei bine, această listare adaugă o prioritate atunci când vine vorba de protejarea koala. După cum am spus, după incendiile de anul trecut, am fost îngrijorați, eu am fost îngrijorată și fiecare australian căruia îi pasă atât de mult de acest marsupial iconic își pune întrebări despre koala și despre viitorul acestora.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Totodată, ministrul Mediului din Australia, spune că se iau măsuri pentru a proteja specia pe cale de dispariție.

Sussan Ley, ministrul Mediului din Australia: „Așadar, există un impuls real cu munca pe care o facem pentru a obține cele mai bune cercetări pentru a proteja populațiile koala de caniculă. Acest lucru se bazează pe o finanțare de 74 de milioane de dolari.”

Populațiile de koala din New South Wales au scăzut cu 33%-61% din 2001. Fundația Australian Koala estimează că au rămas mai puțin de 100.000 de exemplare în sălbăticie, posibil chiar 43.000.