• Moscova consideră că declarația lui Zelenski despre dorința Kievului de a recuceri Crimeea „prin mijloace non-militare” este o discuție despre înstrăinarea teritoriilor rusești.
  • Zelenski, într-un interviu acordat cotidianului Financial Times, a declarat că ar fi doar de susținere” dacă cineva ar fi gata să ofere o modalitate de recucerire a Crimeei prin mijloace non-militare.
  • Pentru noi, aceasta nu este altceva decât o discuție despre o înstrăinare a unui teritoriu de Rusia”, a declarat Dmitri Peskov.

Moscova consideră că declarația președintelui ucrainean Zelenski despre dorința Kievului de a recuceri Crimeea „prin mijloace non-militare” este o discuție despre înstrăinarea teritoriilor rusești, ceea ce este exclus, a declarat vineri presei purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Pentru noi, aceasta nu este altceva decât o discuție despre o înstrăinare a unui teritoriu de Rusia. Nu poate exista o altă înțelegere aici. Acest lucru iese din discuție”, a declarat Peskov, solicitat să comenteze declarația lui Zelenski.

Astfel de speculații indică încă o dată nepregătirea, lipsa de voință și incapacitatea părții ucrainene de a fi gata să rezolve problema prin metode non-militare”, a adăugat Peskov. Anterior, Zelenski, într-un interviu acordat cotidianului britanic Financial Times, a declarat că ar fi doar de susținere” dacă cineva ar fi gata să ofere o modalitate de recucerire a Crimeei prin mijloace non-militare.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Peskov a precizat că o serie de instituții media au denaturat în mod absolut esența acestei declarații”, interpretând-o aproape ca fiind disponibilitatea președintelui Zelenski de a aborda această problemă nu prin mijloace militare, ci prin discuții de pace”.

Aceasta este o interpretare absolut greșită”, a subliniat Peskov. Știți că de la bun început – de fapt, președintele Rusiei, Vladimir Putin a menționat acest lucru de mai multe ori, chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale – Constituția Ucrainei spune că Crimeea trebuie recucerită prin forță. De fapt, Ucraina nu a renunțat la acest lucru”.