• Administraţia Rusiei a avertizat, vineri, naţiunile occidentale că furnizarea de armament suplimentar Ucrainei va avea ca efect prelungirea conflictului militar.
  • Avertismentul Kremlinului intervine înaintea întâlnirii pe care preşedintele SUA, Joseph Biden, o va avea la Washington cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.
  • Autorităţile ruse au atribuit Ucrainei o serie de atacuri cu drone pe teritoriul Rusiei.

Administraţia Rusiei a avertizat, vineri, naţiunile occidentale că furnizarea de armament suplimentar Ucrainei va avea ca efect prelungirea conflictului militar, iar autorităţile ruse au anunţat intensificarea măsurilor de securitate în regiunile vestice, pentru oprirea infiltrărilor ucrainenilor.

Noi observăm că Statele Unite continuă politica în sensul livrărilor de armament Ucrainei şi pentru a-şi convinge protejaţii să procedeze la fel. Livrările de arme nu contribuie decât la prelungirea conflictului, cu efecte triste pentru poporul ucrainean. În plus, sunt afectate economiile ţărilor, iar efectele sunt resimţite de cetăţeni, inclusiv în Germania”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde şi de publicaţia Die Welt.

Avertismentul Kremlinului intervine înaintea întâlnirii pe care preşedintele SUA, Joseph Biden, o va avea la Washington cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Recomandări

MACRON AMÂNĂ NUMIREA NOULUI GUVERN
PAS CU PAS SPRE PACE
DAVID LAMMY AJUNGE ÎN INDIA
ANM EMITE COD PORTOCALIU DE PLOI
DEFECTE DE 1 MILIARD DE DOLARI
ÎNCETINIREA ECONOMICĂ A CHINEI AFECTEAZĂ MĂRCILE DE LUX

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat vineri, după o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională, măsuri antiteroriste” suplimentare după incidentele armate raportate în vestul ţării. Autorităţile ruse au atribuit Ucrainei o serie de atacuri cu drone pe teritoriul Rusiei. În plus, în ultimele zile au fost raportate incidente armate în regiunea rusă Breansk.

Guvernatorul regiunii Breansk, Aleksandr Bogomaz, a declarat că două persoane au fost ucise în localitatea Liubecean. Un atac cu obuze a fost raportat în satul Suşani, iar o clădire a ars. Au fost raportate atacuri, probabil cu drone, şi în regiunea rusă Kursk, iar un civil a fost ucis, altul fiind rănit. Situaţia din districtul Klimovski, situat în regiunea Breansk, este sub control, a comunicat joi Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Kievul a catalogat drept provocări” incidentele armate raportate de Moscova. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente. Oficiali ucraineni şi americani au avertizat în trecut că Rusia intenţionează să organizeze atacuri false pe care să le atribuie Ucrainei, pentru a justifica amplificarea conflictului militar.