• Duminică, Kremlinul a lăudat OPEC+ pentru că a convenit asupra unor reduceri de producţie care au contracarat cu succes ,,haosul” semănat de Statele Unite pe pieţele energetice globale.
  • Decizia OPEC+ de a reduce producţia de petrol în pofida opoziţiei ferme a Statelor Unite a tensionat şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre Casa Albă a preşedintelui Joe Biden şi familia regală din Arabia Saudită.
  • Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este foarte bine că o astfel de ,,muncă echilibrată, chibzuită şi planificată a ţărilor, care au o poziţie responsabilă în cadrul OPEC, se opune acţiunilor SUA”.

Duminică, Kremlinul a lăudat OPEC+ pentru că a convenit asupra unor reduceri de producţie care au contracarat cu succes ,,haosul” semănat de Statele Unite pe pieţele energetice globale.

Decizia OPEC+ de a reduce producţia de petrol în pofida opoziţiei ferme a Statelor Unite a tensionat şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre Casa Albă a preşedintelui Joe Biden şi familia regală din Arabia Saudită, a relatat sâmbătă Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este foarte bine că o astfel de ,,muncă echilibrată, chibzuită şi planificată a ţărilor, care au o poziţie responsabilă în cadrul OPEC, se opune acţiunilor SUA”.

Recomandări

PATTINSON REVINE ÎN CINEMATOGRAFIA HORROR
CUM SE PREGĂTEȘTE ITALIA DE G7?
COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
INTRODUCEM SALA DE DETENȚIE?
ISRAEL LUPTĂ PE DOUĂ FRONTURI
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?

,,Acest lucru cel puţin echilibrează haosul pe care îl provoacă americanii” , a declarat Peskov, potrivit agenţiilor de presă ruseşti.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că o decizie a OPEC+ de a reduce producţia de petrol este ,,inutilă şi nechibzuită” pentru economia globală, potrivit Financial Times.

Peskov a declarat că Statele Unite au început să îşi piardă cumpătul în legătură cu decizia OPEC şi chiar încearcă să introducă pe piaţă volume suplimentare din rezervele sale.

,,Ei încearcă să manipuleze cu rezervele lor de petrol, aruncând volume suplimentare pe piaţă. Un astfel de joc nu va duce la nimic bun” , a declarat Peskov.

Casa Albă a făcut presiuni puternice pentru a împiedica reducerea producţiei. Biden speră să împiedice o nouă creştere a preţurilor la benzină în SUA, înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, în care partidul său democrat se luptă să menţină controlul asupra Congresului american.