• Kremlinul a respins sâmbătă o remarcă a preşedintelui american Joe Biden.
  • Acesta a afirmat că Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere„, spunând că depinde de ruşi să îşi aleagă propriul preşedinte.
  • Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Nu este treaba lui Biden să decidă asta. Preşedintele Rusiei este ales de ruşi”.

Kremlinul a reacționat, după ce Joe Biden a făcut un comentariu despre funcția pe care o ocupă Vladimir Putin. În cadrul discursului pe care președintele Americii l-a susținut în Polonia, acesta a mărturisit că nu ar mai trebui ca Putin să fie lider de stat.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Biden, care vorbea la Varşovia, nu a cerut „schimbarea regimului” în Rusia, dar ideea sa a fost că „nu i se poate permite lui Putin să îşi exercite puterea asupra vecinilor săi sau asupra regiunii”.

Biden şi-a intensificat atacurile personale la adresa lui Putin de când preşedintele rus a ordonat invazia Ucrainei luna trecută, iar Kremlinul a răspuns punând la îndoială starea de spirit a liderului american, scrie Reuters.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Săptămâna trecută, Kremlinul l-a acuzat pe Biden că a rostit „insulte personale” la adresa lui Putin, după ce l-a catalogat drept „criminal de război” şi „dictator criminal” şi a declarat că remarcile sale par să fi fost alimentate de iritare, de oboseală şi de uitare.

Biden insistă asupra faptului că Putin „nu poate rămâne la putere”

Joe Biden a insistat asupra faptului că Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”, în urma a ceea ce se întâmplă în Ucraina.

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, a declarat Biden în faţa unei mulţimi din Varşovia, după ce a condamnat războiul de o lună al lui Putin în Ucraina ca fiind un atac la adresa libertăţii şi a securităţii globale.

Comentariile au escaladat brusc conflictul dintre Moscova şi Occident în legătură cu invazia sa în Ucraina. Un oficial de la Casa Albă a declarat că remarcile nu reprezintă o schimbare în politica Washingtonului, care nu urmăreşte schimbarea regimului în Rusia, potrivit Reuters.