• Kuleba este îngrijorat cu privire la viața negociatorilor ucraineni, după ce Roman Abramovici ar fi acuzat simptome de otrăvire.
  • Ministrul de Externe le-a cerut negociatorilor să fie foarte atenți și să nu consume nimic.
  • Abramovici a acuzat simptome de otrăvire, împreună cu alți doi negociatori ucraineni.

După ce Roman Abramovici ar fi acuzat simptome de otrăvire, ucrainenii, inclusiv Kuleba, au început să își facă din ce în ce mai multe griji. În consecință, Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, i-a sfătuit pe negociatorii care urmează să se vadă astăzi cu partea rusă să nu consume și să nu atingă nimic.

„Îi sfătuiesc pe toţi cei care merg la negocieri cu Federaţia Rusă să nu mănânce sau să bea nimic. Şi, de preferinţă, să evite să atingă orice suprafaţă. Asta la prima mână”, a spus Kuleba, potrivit Sky News.

„În al doilea rând, toate aceste poveşti – cineva a auzit ceva undeva, nişte surse – acum, există o mulţime de acest gen, pentru că toată lumea este însetată de ştiri, de senzaţii”, a mai spus Kuleba, conform Mediafax.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Roman Abramovici și doi negociatori ucraineni ar fi suferit simptomele unei presupuse otrăviri

Oligarhul rus Roman Abramovici și negociatorii de pace ucraineni au suferit simptome de presupusă otrăvire cu „arme chimice”, potrivit unui articol din Wall Street Journal care mai susține că simptomele au apărut în urma unei întâlniri la Kiev la începutul acestei luni.

Simptomele ar fi inclus „durere pătrunzătoare în ochi”, dar doza și tipul de toxină au fost, probabil, insuficiente pentru a provoca daune care să pună viața în pericol și, „cel mai probabil, a fost menită să sperie”, potrivit site-ului de investigații Bellingcat.

Bellingcat a scris pe Twitter: „Bellingcat poate confirma că trei membri ai delegației care a participat la negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia, în noaptea de 3 spre 4 martie 2022, au prezentat simptome compatibile cu otrăvirea cu arme chimice. Una dintre victime a fost antreprenorul rus Roman Abramovici.”

Abramovici ar fi călătorit între Moscova și Kiev în timpul mai multor runde de negocieri pe fondul războiului.