• „Ei repetă război nuclear, asta nu este în capul rușilor”, a declarat ministrul de externe al Rusiei.
  • Serghei Lavrov a menționat că rușii erau pregătiți să pună punct celei de-a treia runde.
  • Ministrul îi numește pe militarii ucraineni tâlhari.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că președintele ucrainean Volodymir Zelensky nu este interesat de negocieri și vrea să provoace un conflict între Rusia și NATO.

„Dacă Zelenski a fost atât de supărat că NATO nu l-a apărat, înseamnă că speră să rezolve conflictul prin aducerea NATO în poveste, nu prin negocieri. NATO va folosi pretextul războiului în Ucraina pentru a atrage din ce în ce mai multe țări în rândurile sale”, a declarat Lavrov într-o conferință de presă după discuțiile cu omologul său kârgâz, Ruslan Kazakbayev.

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a făcut noi declarații despre situația din Ucraina. „Eram pregătiți încă de aseară să punem la punct cea de-a treia rundă. Îmi este dificil să comentez perspectivele, rundele și negocierile propriu-zise. Am menționat deja acest lucru. Însă situația este complicată și mai mult de declarațiile constante și agresive, aș spune, ale domnului Zelenski. A folosit cuvinte grele la adresa reuniunii NATO. Se poate spune că a fost un pic nepoliticos, ca să zic așa, cu curatorii săi, i-a acuzat de inacțiune”, a transmis Lavrov.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Iar eu am o întrebare. Dacă el este atât de supărat din cauza faptului că NATO nu a intervenit de partea sa, așa cum spera, înseamnă asta oare că speră să rezolve conflictul prin implicarea NATO în toată povestea asta, și nu pe calea negocierilor?”, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Cu doar două zile în urmă, Lavrov spunea că vestul se pregătește de război cu Rusia, iar amenințarea nucleară „nu este în capul rușilor”. Întrebat despre crimele de război comise de Rusia în Ucraina, Lavrov i-a acuzat pe militarii ucraineni că jefuiesc civilii din orașele atacate de ruși și că îi folosesc ca scuturi umane. 

Pe parcursul ultimelor zile de război, sute de civili au murit în Ucraina în atacurile rusești. De asemenea, ministrul Lavrov exprima, cu două zile înainte, condoleanțe pentru moartea civililor din Ucraina. Relatări și imagini video au surprins rezistența populației civile la invazia rusească. În unele localități, rușii au fost filmați când jefuiau magazine.

Lavrov afirmat că este de părere că unii lideri străini se pregătesc de război împotriva Rusiei, adăugând că Moscova va continua operațiunea militară din Ucraina până la „capăt„.