• Ministrul rus de externe a menționat că în situația cu Ucraina, Rusia face ceea ce trebuie.
  • „Este rău că oamenii mor acum, dar mii de oameni au murit în opt ani de conflict”, a declarat ministrul rus.

Ministrul rus de externe, Lavrov: „În situația cu Ucraina, facem ceea ce trebuie. Este rău că oamenii mor acum, dar mii de oameni au murit în opt ani de conflict în Donbass. Cu siguranță se crează o imagine pe scena mondială, ca la Hollywood. Există răul absolut și bunătatea absolută. Și bunătatea absolută, desigur, este întruchipată chiar în personajele care, de fapt, sunt scenariștii acestui film de acțiune. Trist. Sunt sigur că această isterie va trece de partenerii noștri occidentali, nici nu mă pot exprima în alt mod. Suntem întotdeauna gata pentru dialog cu o condiție indispensabilă: doar pe baza egalității și pe baza respectului și luării în considerare a intereselor celuilalt. Occidentul are nevoie de subiectul unui nuclear sau al celui de-al treilea război mondial pentru a sprijini rusofobia”.

„Răspunsurile scrise din partea Occidentului nu au lăsat îndoieli cu privire la refuzul NATO de a discuta despre garanțiile de securitate ale Rusiei. Acțiunile regimului ucrainean nu lasă acum nicio îndoială că bandiții sunt la cârma țării. Rusia face tot posibilul pentru a facilita plecarea cetățenilor din alte țări din Ucraina, a declarat Ministerul rus de Externe. Rusia trebuie să facă față terorismului informațional occidental în mediile media și cibernetice”, a spus Ministrul rus de Externe.

Ministrul rus de externe și-a exprimat condoleanțe pentru moartea civililor din Ucraina. Oamenii care locuiesc acolo trebuie să decidă asupra viitorului Ucrainei, a spus Lavrov. Orice viață umană este neprețuită, dar, din păcate, orice acțiune militară implică victime, a spus Lavrov.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

„Orice cetățean care locuiește în Crimeea își poate vorbi fluent limba maternă, spre deosebire de Ucraina, care interzice folosirea limbii ruse. Moscova nu justifică nicio acţiune care să ducă la moartea civililor”, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Acesta a mai spus că Rusia nu are gânduri de război nuclear, potrivit unui raport Reuters.

Ministrul a spus că o altă conversație telefonică între Putin și Macron este în curs. Rusia oprește livrările de motoare rachete către SUA, a spus Rogozin: „Lasă-i să zboare în spațiu pe mături”. Rusia încetează, de asemenea, cooperarea cu SUA privind experimentele pe ISS, a spus Rogozin.