• Rusia a respins vineri discuțiile cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, și a precizat că încearcă să răstoarne guvernul său ales în mod democratic, despre care ministrul de externe Serghei V. Lavrov a spus că este condus de „neonaziști” și de Occident.
  • „Nu vedem posibilitatea de a recunoaște drept democratic un guvern care persecută și folosește metode de genocid împotriva propriului popor”, a declarat Lavrov în timpul unei conferințe de presă la Moscova.
  • Lavrov a declarat că Rusia va fi pregătită să poarte negocieri doar atunci când Ucraina va înceta luptele.

Rusia spune că nu va participa la discuții până când Ucraina nu va înceta luptele. Lavrov a declarat că Rusia va fi pregătită să poarte negocieri doar atunci când Ucraina va înceta luptele, a scris The New York Times.

Rusia a respins vineri discuțiile cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, și a precizat că încearcă să răstoarne guvernul său ales în mod democratic, despre care ministrul de externe Serghei V. Lavrov a spus că este condus de „neonaziști” și de Occident.

„Nu vedem posibilitatea de a recunoaște drept democratic un guvern care persecută și folosește metode de genocid împotriva propriului popor”, a declarat Lavrov în timpul unei conferințe de presă la Moscova.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Moscova a promis, de asemenea, că acest conflict se va încheia în curând.

„Rusia nu poate permite ca Ucraina să devină un pumnal ridicat deasupra noastră în mâinile Washingtonului”, a declarat șeful agenției ruse de informații externe, Serghei Narîșkin, într-un scurt discurs difuzat de televiziunea de stat rusă. „Operațiunea militară specială va restabili pacea în Ucraina într-un timp scurt și va preveni un potențial conflict mai mare în Europa”.

Propaganda rusă susține în mod fals că „neonaziștii” care controlează guvernul Ucrainei comit un genocid împotriva vorbitorilor de limbă rusă din țară. Președintele Vladimir V. Putin a declarat joi că scopul atacului Rusiei asupra Ucrainei este de a demilitariza și „denazifica” Ucraina, iar dl Lavrov a repetat acești termeni vineri, precizând că Rusia urmărește să instaleze un nou guvern la Kiev.

„Ceea ce vorbim este să împiedicăm naziștii și pe cei care promovează metode de genocid să guverneze în această țară”, a declarat dl Lavrov. „În acest moment, regimul care se află la Kiev se află sub două mecanisme de control extern: în primul rând, Occidentul, condus de Statele Unite, și în al doilea rând, neonaziștii”.

Lavrov a declarat că Rusia va fi pregătită să poarte negocieri doar atunci când Ucraina va înceta luptele.

„Suntem pregătiți pentru discuții în orice moment, de îndată ce forțele armate ucrainene răspund la apelul președintelui nostru de a înceta rezistența și de a depune armele”, a declarat dl Lavrov.