• Președintele Agenției Naționale pentru Romi: „Important este că în istoria noastră pentru prima dată se sacționează cu închisoarea
  • Conform proiectului, prin „antiţigănism” se înţelege atât percepţia referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice motivate de ură împotriva romilor.
  • Actul normativ prevede pedepse cuprinse între 3 luni şi 10 ani.

Suntem egali și nimic nu ne face pe unul mai presus de celălalt. Asta s-ar întâmpla într-o lume ideală. Până una alta, peste tot ne lovim de atitudini rasiste și bullying. Dar să știi că suntem cu un pas mai aproape de o lume ideală.

Ai o nouă lege care pedepsește aspru orice atitudine discriminatorie la adresa romilor. O lege de care era atât de mare nevoie, dar cu un nume neinspirat. Se numește „Legea anti-țigănism”. Un termen greu de digerat de către oricine.

Romeo Tiberiade este de etnie romă și de când se știe luptă cu discriminarea. A absolvit Facultatea de Drept, este președintele Partidei Romilor din Dolj și, de curând, consilier județean.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
CE VA FACE TRUMP?
FBI AVERTIZEAZĂ
HAMAS NU VREA PACE

Putea să se facă un proiect care să fie pentru discriminare pentru că aici, din punctul meu de vedere, să fie un proiect doar pentru țigani. Aș vrea să fie un proiect și pentru evrei, și pentru italieni, și pentru cei care sunt bruneți, scunzi sau înalți, sau slabi”, spune Romeo Tiberiade, președintele Partidei romilor Dolj.

Important este că în istoria noastră pentru prima dată se sacționează cu închisoarea, este o chestiune penală o atitudine antiromă”, afirmă Daniel Rădulescu, Președintele Agenției Naționale pentru Romi.

Izabela a absolvit și ea facultatea de drept. La Malmo, în Suedia, unde s-a specializat în Drepturile Omului. A ales aceast domeniu tocmai pentru că ani de zile a simțit discriminare la orice pas. Dar numai în România.

„Un proiect de care aveam nevoie. Nu neapărat noi, cei care reprezentăm comunitatea romilor, ci noi ca întreagă națiune”, susține Izabela Tiberiade – absolventă a Facultății de Drept din Malmo