• UEFA anchetează și momentul în care uun membru al lui Istanbul BB a rostit cuvântul „gypsy” către Sebastian Colțescu.
  • „La mine în ţară românii sunt ţigani. Dar eu nu pot să spun că sunt ţigani”, a fost fraza exactă.

După scandalul de amploare Sebastian Colțescu versus Pierre Webo, declanșat în timpul meciului PSG-Istanbul BB, din grupa H a Ligii Campionilor, atunci când arbitrul român a rostit „ăla negru” către secundul trupei turce, UEFA a demarat o anchetă și în cazul echipei și „Țara Semilunei”, potrivit publiecației germane FAZ.

Astfel, după remarca lui Colțescu la adresa lui Webo, turcii au luat foc și s-a auzit cum unul dintre oficialii lui Bașakșehir i-a spus lui Colțescu „La mine în ţară românii sunt ţigani. Dar eu nu pot să spun că sunt ţigani”. Momentul poate fi urmărit AICI.

Sursa citată a notat că forul european condus de Gianni Infantino a inclus în acest caz și această declarație venită din partea unui oficial al echipei turce și care se poate auzi pe înregistrări. FAZ a notat că ancheta UEFA va dura aproximativ 10 zile, după care va anunța deciziile luate în cazul evenimentului de pe „Parc des Princes”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Mai mult, după episodul de la Paris, clubul din Istanbul a cerut forului de la Nyon ca Sebastian Colțescu să fie „radiat pe viață” și că „el trebuie să primească o sancțiune exemplară”.