Legea care interzice femeilor transgender din SUA să participe la competițiile sportive feminine, aspru criticată. „Vor fi afectate emoțional”

Sursa Foto: Profimedia
  • Guvernatorul Dakotei de Sud, Kristi Noem, va semna un act care interzice fetelor și femeilor transgender să participe în competițiile feminine.
  • Actul a trecut votul din Senat, și reprezintă, conform guvernatorului, un mod de a apăra sportul feminin.

Kristi Noem a scris pe Twitter că „În Dakota de Sud sărbătorim Ziua Internațională a Femeii apărând sporturile cu femei!”, relatează The Hill.

Numeroase voci au criticat legea, inclusiv Uniunea Libertăților Civile Americane (ACLU). Reprezentanții Uniunii au spus că legea reprezintă un efort scandalos de a marginaliza adolescenții transgender.

„Legea 1217 este un atac la adresa femeilor și fetelor transgender. Acestea vor fi afectate emoțional și fizic”, au spus cei de la ACLU din Dakota de Sud.

„Legea este un obstacol în calea femeilor și fetelor transgender care vor să facă sport, iar demnitatea nu le este respectată”, au mai spus cei de la ACLU.

În ianuarie anul acesta, Joe Biden, președintele SUA, a aprobat un document care dădea voie transgenderilor să concureze în compețiții cu al căror sex se identifică.