Nu există o lege care să permită închiderea restaurantelor sau magazinelor care nu respectă regulile de pandemie. Poliția a căutat alte nereguli ca să de amenzi sau să închidă agenții economici

Florin Cîțu nu are o lege cu care să închidă restaurantele sau magazinele care nu respectă regulile de pandemie. Unde a găsit nereguli, Poliția a făcut ca în cazul lui Al Capone: a căutat alte nereguli ca să dea amenzi sau să le tragă obloanele. Ministrul de Interne spune că va exista o lege pentru a-i trage la răspundere pe cei care încalcă măsurile.

„Cel mai probabil, săptămâna viitoare, vom aproba acest proiect de lege, îl vom trimite în procedură de urgență spre Parlament și îmi exprim speranța că într-un timp foarte scurt, acest proiect de lege va fi adoptat atât de prima Cameră sesizată- Senatul, cât și de către Camera Deputaților, astfel încât el să fie publicat”, a spus Lucian Bode.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ
DUA LIPA ȘI-A VIZUALIZAT VIITORUL

Săptămâna trecută, Florin Cîțu abia a citit o primă variantă de proiect. După ce ce va fi adoptat de Guvern, proiectul va fi trimis Parlamentului și va intra în vigoare abia după ce-l va promulga președintele Klaus Iohannis. Bode spune că o astfel de lege e singura soluție.

„Am considerat că aplicarea sancțiunii contravenționale este nesemnificativă în raport cu profitul realizat în urma desfășurării activităților interzise”, a spus ministrul Bode.

În legea pe care o va trimite Parlamentului, Guvernul vrea ca pe o perioadă de două săptămâni sau o lună să poată închide temporar orice local sau magazin care nu respectă restricțiile impuse.