• Legea privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate s-a modificat.
  • Copiii de peste 16 ani pot călători neînsoțiți, dar numai cu acordul părinților sau al reprezentanților legali.
  • Polițiștii de frontieră permit ieșirea din România în baza unui document de călătorie individual sau al unei cărţi de identitate și în baza unei declaraţii notariale.

Legea privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate s-a modificat. Copiii cu vârsta de peste 16 ani scapă de obligația de a fi însoțiți de un adult atunci când călătoresc în străinătate.

Copiii de peste 16 ani pot călători neînsoțiți, dar numai cu acordul părinților sau al reprezentanților legali și asta doar în anumite situații. Acordul părinților se poate demonstra cu ajutorul unei declarații notariale. Mai exact, polițiștii de frontieră permit ieșirea din România în baza unui document de călătorie individual sau al unei cărţi de identitate și în baza unei declaraţii notariale a ambilor părinţi sau a unuia dintre ei.

Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani, titular al unui document de călătorie individual saual unei cărți de identitate, care urmează să se deplaseze în străinătate în vizită la rude, pentru studii, pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical fără de care viața ori sănătatea îi este pusă în pericol și prezintă acte doveditoare în acest sens, poate călători în străinătate neînsoțit de o persoană fizică majoră.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ
CINE VINE DUPĂ ȘOIGU

Citește și: