• Ministerul leton de externe a declarat joi că a interzis funcționarilor săi să instaleze aplicația TikTok.
  • Ministerul de Externe a avertizat că succesul” aplicației constă în acuratețea ridicată” de a analiza și ghici ceea ce toată lumea vrea să vadă”.
  • În ultimele zile, Statele Unite, Canada și Comisia Europeană au interzis oficialilor să folosească TikTok pe telefoanele lor mobile oficiale.

Ministerul leton de externe a declarat joi că a interzis funcționarilor săi să instaleze aplicația TikTok, deținută de chinezi, pe dispozitivele electronice de lucru, așa cum au făcut deja Comisia Europeană, Statele Unite și Canada, invocând motive de securitate”.

Din motive de securitate, mi-am șters contul TikTok. Ministerul leton al Afacerilor Externe interzice utilizarea acestei aplicații pe dispozitivele inteligente pe care sunt instalate e-mailurile ministerului”, a declarat șeful Ministerului leton de Externe, Edgars Rinkevics, pe contul său de Twitter.

În timp ce Ministerul de Externe a avertizat că succesul” aplicației constă în acuratețea ridicată” de a analiza și ghici ceea ce toată lumea vrea să vadă”, care poate fi folosită pentru a colecta date despre serviciul diplomatic, Ministerul Apărării nu vede niciun motiv pentru a impune aceeași măsură.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Între timp, alte câteva ministere, cum ar fi cel al Protecției Sociale, studiază măsura, deși au precizat că nu ar fi interzisă doar instalarea TikTok pe dispozitivele și telefoanele oficiale, ci toate aplicațiile care nu au legătură cu munca, relatează portalul de știri LSM.

În ultimele zile, Statele Unite, Canada și Comisia Europeană au interzis oficialilor să folosească TikTok pe telefoanele lor mobile oficiale, invocând preocupări legate de securitatea cibernetică și protecția datelor. La rândul său, TikTok respinge această decizie și o consideră greșită” și bazată pe concepții greșite”.