• Cei opt nepoți ai reginei au înconjurat sicriul și au stat cu capetele plecate în timpul unui priveghi tăcut sâmbătă seara.
  • Se așteaptă ca coada de kilometri să fie închisă pentru noi sosiri în cursul zilei de duminică.
  • După slujba de luni de la mănăstire, sicriul regretatei regine va fi transportat prin inima istorică a Londrei pe o trăsură de tun.

Mii de polițiști, sute de soldați și o armată de oficiali au făcut duminică ultimele pregătiri pentru funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a – o manifestare spectaculoasă de doliu național care va fi, de asemenea, cea mai mare adunare a liderilor mondiali din ultimii ani.

Președintele american Joe Biden și alți demnitari sosesc la Londra pentru funeralii, la care au fost invitați aproximativ 500 de membri ai familiei regale, șefi de stat și de guvern din întreaga lume. Mii de oameni au continuat să stea la coadă non-stop pentru a trece pe lângă sicriul reginei Elisabeta, care se află la Westminster Hall din Parlament, înfruntând temperaturile scăzute din timpul nopții și așteptări de până la 17 ore. Cei opt nepoți ai reginei, conduși de viitorul moștenitor al tronului, prințul William, au înconjurat sicriul și au stat cu capetele plecate în timpul unui priveghi tăcut sâmbătă seara.

Se așteaptă ca coada de kilometri să fie închisă pentru noi sosiri în cursul zilei de duminică, astfel încât toți cei aflați la coadă să poată trece pe lângă sicriu înainte de luni dimineață, când acesta va fi purtat pe o trăsură de tun până la Westminster Abbey pentru funeraliile reginei. Oamenii din întreaga Marea Britanie urmează să se oprească duminică seara pentru un minut de reculegere la nivel național în memoria reginei, care a murit la 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani pe tron. Luni a fost declarată zi de sărbătoare, iar funeraliile reginei Elisabeta vor fi transmise la o audiență uriașă de televiziune și vor fi proiectate în fața mulțimilor din parcuri și spații publice din întreaga țară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ceremonia continuă până luni dimineața devreme, când sicriul reginei va fi mutat la Westminster Abbey, în apropiere, pentru funeralii, finalul a 10 zile de doliu național pentru cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.

După slujba de luni de la mănăstire, sicriul regretatei regine va fi transportat prin inima istorică a Londrei pe o trăsură de tun. Apoi va fi dus într-un dric spre Windsor, unde regina va fi înmormântată alături de soțul ei, prințul Philip, care a murit anul trecut.