• Social-democraţii cer convocarea unei şedinţe a coaliţiei, în urma demisie lui Vasile Dîncu.
  • Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, afirmă că şedinţa ar putea avea loc marţi.
  • Ministrul Apărarii Vasile Dîncu a demisionat din funcţie.

Social-democraţii cer convocarea unei şedinţe a coaliţiei, în urma demisie lui Vasile Dîncu. Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, afirmă că şedinţa ar putea avea loc marţi.

Ministrul Apărarii Vasile Dîncu a demisionat din funcţie.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ţinta unor critici din partea prim-ministrului şi a preşedintelui Klaus Iohannis, după o serie de declaraţii legate de soluţionarea conflictului din Ucraina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că a avut o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă după demisia lui Vasile Dîncu şi i-a solicitat să preia interimatul la MAPN.

Decizia BPN al PSD este ca să solicităm de urgenţă convocarea unei şedinţe a coaliţiei păentru a avea o discuţie, iar apoi un Consiliu Politic Naţional. Ar trebui să însemne repede. Probabil că mâine ar putea fi un timp potrivit” , spune Radu Oprea.

Purtătorul de cuvânt al PSD spune că Vasile Dîncu a făcut o informare în şedinţa BPN, potrivit căreia cu a primit nicio critică oficială şi nu i-a solicitat nimeni demisia.

De asemenea, Oprea a respins ideea că PSD vrea portofoliul de la INterne, iar pe cel de la Apărare să-l cedeze PNL: «Nu facem trocuri»” .