• Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, cere demisia Guvernului Florin Cîțu, spunând că „a trădat România”.
  • El a transmis că „respingerea rușinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană”
  • Copreședintele AUR mai cere demiterea imediată a ministrului Cristian Ghinea

Respingerea rușinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană, este de părere copreședintele AUR, Claudiu Târziu, care cere demisia Guvernului Florin Cîțu, spunând că „a trădat România”.

Claudiu Târziu, copreședinte AUR, a transmis că „respingerea rușinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană”. El spune că „Guvernul USR plus Cîțu” probează „cu repetiție incompetență, iresponsabilitate, o crasă lipsă de expertiză și, înainte de orice, dovedește inexistența unei viziuni autentic românești în context european”.

Târziu cere demisia de urgență a Guvernului, despre care spune că este „unic responsabil cu elaborarea PNRR”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Copreședintele AUR mai cere demiterea imediată a ministrului Cristian Ghinea, „chiar înainte de plecarea actualului Guvern de la Palatul Victoria”.

„Un asemenea eșec de proporții este inacceptabil. Îi cer președintelui Klaus Iohannis să își asume partea sa de vină pentru ceea ce pare a fi cea mai mare ratare a Guvernului său. Îmi pot pune întrebarea dacă nu cumva PNRR a fost deliberat transmis la Bruxelles în această formă jalnică, plin de erori flagrante, anume gîndite pentru a nu servi României și chiar a trăda interesul național”, mai spune Claudiu Târziu.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ar putea fi aprobat doar în septembrie, ceea ce va duce la întârzieri mari, a declarat, joi seara, la emisiunea STIU, de la Aleph News, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, după ce Comisia Europeană a transmis zeci de observații.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Antena 3 că documentul PNRR prezentat de România a fost desființat de specialiștii Comisiei Europene. Ciolacu a vorbit despre rușine și despre conflict de interese în cazul celor care au întocmit documentele.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a arătat într-o postare pe Facebook că Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost respins și nu a fost retrimis de Comisia Europpeană, caracterizând informațiile apărute drept fake news.