• Liderul deputaţilor Alianţei USR PLUS: „Vlad Voiculescu nu pleacă nicăieri! Are toată susținerea noastră să termine ce a început”
  • Ionuț Moșteanu a transmis într-un mesaj pe Facebook că ministrul Sănătății are susținea alianței, în contextul tensiunilor din Coaliție
  • Ionuț Moșteanu: „S-au mobilizat să încerce să îl îndepărteze pe Vlad Voiculescu. Dar n-o să le maergă!”

Liderul deputaților USR PLUS a transmis un mesaj de susținere a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Ionuț Moșteanu a scris pe pagina lui de Facebook: „Vlad Voiculescu nu pleacă nicăieri! Are toată susținerea noastră să termine ce a început!”. Mesajul lui Ionuț Moșteanu vine în contextul tensiunilor din Coaliția de Guvernare.

„Am o veste proastă pentru mafia din sănătate – Vlad Voiculescu nu pleacă nicăieri! Are toată susținerea noastră să termine ce a început! Vlad e sub un asediu mediatic pentru că o caracatiță imensă din sănătate se simte amenințată. (…) A început o eră nouă, cu transparență, cu concursuri și licitații corecte și ei nu pot accepta asta și s-au mobilizat să încerce să îl îndepărteze pe Vlad Voiculescu. Dar n-o să le meargă!”, se arată în mesajul transmis de politician.

De asemenea, liderul deputaților USR PLUS a făcut referire la sesizarea procurorilor de către Corpul de control al premierului legat de publicarea datelor de vaccinare. El susține că prim-ministrul ar trebui să verifice centrele „speciale” din etapa a doua de vaccinare și dacă a sărit cineva rândul. În plus, Ionuț Moșteanu Moșteanu spune că Birourile Naționale USR PLUS susțin demararea unei anchete de către Corpul de Control al Ministrului Sănătății privind existența centrelor „închise” de vaccinare, procedurile, accesul la ele și modul în care au respectat cadrul legal.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Ionuț Moșteanu le transmite și un mesaj partenerilor de coaliție: „știm cu toții ce înseamnă pregătire de congres, lupta internă și tentația acumulării de capital electoral prin ieșiri publice populiste. Este important însă să ne ridicăm cu toții la înălțimea responsabilității cu care am fost învestiți. Funcțiile vin și trec, dar dincolo de astea avem cu toții o misiune istorică – să învingem coronavirusul și să relansăm economia”.

Liderii coaliției se întâlnesc luni într-o primă întâlnire care are loc într-un context tensionat după declarațiile premierului. Florin Cîțu a fost întrebat cine ar trebui să facă un pas în spate, să demisioneze, după scandalul de la Spitalul „Foișor” din București„Este o chestiune de onoare. Să vedem dacă mai există onoare în România”.