• Parlamentarii Likud sunt instruiți să nu aibă legătură cu Partidul AUR din România.
  • Aceștia susțin că partidul este antisemit.
  • Eli Hazan, purtătorul de cuvânt al Likud, spune că nu știe de niciun parlamentar care să fi acceptat să se întâlnească cu AUR.

Likud a fost criticat în trecut pentru că a stabilit contacte cu partide politice europene fondate de foști naziști, cum ar fi Partidul Libertății din Austria și Democrații Suedezi. Parlamentarii Likud au fost instruiți să nu aibă nicio legătură cu Partidul AUR din România pe motiv că este antisemit.

Directorul și purtătorul de cuvânt pentru afaceri externe al Likud, Eli Hazan, a scris sâmbătă seara tuturor parlamentarilor partidului: „AUR a fost ales în parlament și crește în popularitate, în parte pentru că este anti-sistem și se opune vaccinurilor și restricțiilor. Acest partid este antisemit”, a avertizat el.

Hazan a transmis acest mesaj după ce un lider al AUR a afirmat cu mândrie în interviuri acordate presei din România că intenționează să se întâlnească cu reprezentanții Likud în aprilie. Oficialul Likud a declarat că nu știe de niciun parlamentar al partidului care să fi acceptat efectiv să se întâlnească cu AUR. „Vă implor: Nu o faceți”, a scris Hazan. „Este rău pentru statul Israel, rău pentru Likud, iar comunitatea evreiască din România este foarte îngrijorată de acest anunț”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Hazan s-a referit la recentele declarații ale Partidului AUR, care se opuneau la volumul de educație despre Holocaust în România. Holocaustul este un „subiect minor”, a declarat AUR la începutul acestei luni. Predarea acestuia ca subiect separat în școli, spun ei, este un „experiment ideologic” și face parte dintr-o „acțiune sistematică de subminare a calității educației în România”.

De asemenea, AUR a votat în Parlamentul României împotriva unei condamnări a antisemitismului, iar copreședintele său Claudiu Târziu a participat la conferințe ale mișcării fasciste locale. Reprezentanții AUR au încercat să îl contacteze pe Hazan după ce au fost aleși al patrulea partid ca mărime în Parlamentul de la București în 2020.