- Potrivit unui comunicat transmis, marți, de MDLPA, măsurile propuse vor viza aspecte instituționale și de infrastructură conectivă și edilitară
- Astfel, la nivelul fiecărui județ, vor fi identificate UAT-urile rurale pentru care vor fi propuse spre implementare o serie de proiecte care să asigure infrastructura necesară
- „Fiecare cetățean, indiferent de localitatea în care trăiește, are dreptul la dezvoltare”, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila
Facilități economice și fiscale și alte tipuri de intervenții care să ducă la creșterea calității vieții, la limitarea migrației populației și, astfel, la reducerea decalajelor între regiuni și județe sunt propuse, prin proiecte țintite, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a inițiat un grup de lucru intern pentru elaborarea unui pachet de măsuri integrate ce vor fi aprobate prin lege.
Potrivit unui comunicat transmis, marți, de MDLPA, măsurile propuse vor viza aspecte instituționale și de infrastructură conectivă și edilitară, inclusiv facilități economice și fiscale, precum și alte tipuri de intervenții care să ducă la creșterea condițiilor de viață, limitarea migrației populației și, implicit, la reducerea decalajelor majore între regiuni, județe și medii de rezidență.
Astfel, la nivelul fiecărui județ, vor fi identificate UAT-urile rurale pentru care vor fi propuse spre implementare o serie de proiecte care să asigure infrastructura necesară și să dezvolte capacitatea instituțională. De asemenea, pentru orașele mici, cu probleme sociale și economice, vor fi propuse măsuri care să ducă la creșterea calității vieții și la asigurarea oportunităților economice.
„Fiecare cetățean, indiferent de localitatea în care trăiește, are dreptul la dezvoltare. Avem nevoie de măsuri concrete pentru a reduce decalajele dintre nivelul de dezvoltare a regiunilor, județelor și a localităților din interiorul acestora”, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.