• Fostul șef al companiei aeriene Monarch Airlines, Tim Jeans, care în prezent este director al Aeroportului Newquay din Cornwall, a declarat că nivelul problemelor a variat în întreaga țară.
  • Aproximativ 60 de zboruri spre și dinspre Marea Britanie au fost blocate la sol marți, după cele 62 de anulări de luni.
  • EasyJet a declarat că absențele personalului au fost duble față de nivelul normal din cauza COVID.

British Airways a anulat astăzi patru zboruri de pe aeroportul Heathrow din cauza lipsei de personal, pe lângă cele 74 de servicii retrase anterior. Compania aeriană își anunțase deja intenția de a anula majoritatea zborurilor în urma deciziei de a-și reduce programul până la sfârșitul lunii mai.

Nivelul recent ridicat de absențe ale personalului din cauza COVID-19 a făcut ca alte zboruri să fie anulate înainte de Paște. EasyJet a anulat miercuri aproximativ 30 de zboruri pe aeroportul Gatwick.

Mii de turiști și-au văzut escapadele de Paște – prima vacanță de la sfârșitul restricțiilor de călătorie COVID – amânate sau anulate, deoarece companiile aeriene și aeroporturile nu au suficient personal pentru a face față redresării cererii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

BA a retras marți, în ultima clipă, șase zboruri ca urmare a absențelor de personal. Luni, a anulat 62 de zboruri programate, dar 12 dintre ele au fost reținute la sol în ultimul moment.

Absențele cauzate de COVID au agravat lipsa de personal în aeroporturi și în companiile aeriene, iar industria se luptă să recruteze personal după ce mii de locuri de muncă au fost pierdute și mulți muncitori au părăsit țara în timpul pandemiei. EasyJet a declarat că absențele personalului său au fost duble față de nivelul normal din cauza COVID. Compania aeriană a precizat că principalele rute afectate de anulări au fost spre Amsterdam, Cracovia, Bologna și Berlin.

Lipsa de personal a dus la întârzieri mari ale pasagerilor la controlul de securitate și la check-in în unele aeroporturi, iar călătorii s-au plâns de „haos”.

Problemele de la aeroportul din Manchester au determinat-o pe Karen Smart, directorul general al aeroportului, să anunțe marți că se va retrage. Acest lucru a venit după ce primarul din Greater Manchester, Andy Burnham, a declarat că ar putea fi mobilizat personal al poliției și al serviciilor de pompieri și de salvare pentru a ajuta la rezolvarea haosului.