• Un atac aerian israelian asupra satului Hanine din sudul Libanului a vizat o casă, ucigând cel puțin două persoane și rănind alte șase.
  • O femeie și nepoata ei în vârstă de 11 ani au fost ucise și cel puțin alte șase au fost rănite.
  • Incidentul a avut loc marți, la ora 17.30. ora locală când casa cu două etaje a lui Ahmad Ali Khashakesh din Hanine a fost lovită cu două rachete.

UPDATE ORA 22:00 – Continuă loviturile israeliene în sudul Libanului

Avioanele israeliene au bombardat o zonă din muntele al-Rehan, în apropiere de Rehan, un mic sat situat în partea de sud a Libanului, potrivit Agenției Naționale de Știri din Liban, administrată de stat.

Forțele israeliene au bombardat, de asemenea, regiunea Labbouneh, situată între Naqoura și Alma ash-Shaab, potrivit raportului.

Nu au existat rapoarte imediate privind victime în urma acestor atacuri.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

UPDATE ORA 20:40 – Mamă și copil uciși de un atac israelian asupra orașului Gaza

Agenția palestiniană de știri Wafa a declarat că cei doi au fost uciși în timpul unui atac aerian israelian asupra unei case la vest de orașul Gaza.

Avioanele israeliene au bombardat locuința familiei Hamid, în apropiere de tabăra de refugiați Shati (Beach), a relatat Wafa, ucigând-o pe Amna Hamid și pe fiul ei, Mahdi, în vârstă de 12 ani, precum și rănind alte șase persoane.

De asemenea, cel puțin trei cetățeni au fost uciși și zeci au fost răniți după ce forțele israeliene au bombardat o casă din cartierul al-Nasr, tot la vest de Gaza City.

De asemenea, forțele israeliene au bombardat zonele Ma’an și Al Mawasi din Khan Younis, în sudul Fâșiei Gaza, ceea ce a dus la moartea a doi cetățeni și la rănirea altor câtorva, a raportat Wafa.

UPDATE ORA 20:00 – Lipsa medicamentelor pune în pericol viața pacienților cu boli de sânge

Centrul Palestinian pentru Drepturile Omului (PCHR) a declarat că peste 300 de persoane din Gaza suferă de talasemie, inclusiv 80 de copii. Din cauza lipsei medicamentelor necesare, aceștia riscă să dezvolte hemocromatoză, o supraîncărcare cu fier în organele corpului.

PCHR a precizat că 18 pacienți cu talasemie au murit deja de când a început războiul în enclava de coastă asediată, iar alți 10 sunt în stare critică.

Lipsa medicamentelor, a formulelor terapeutice de lapte și a vitaminelor pune în pericol și viața pacienților care suferă de fibroză chistică; 23 de pacienți au murit din octombrie și doar șase din cei aproximativ 20 de pacienți în stare critică trimiși pentru tratament în străinătate au fost până acum evacuați din punct de vedere medical, a adăugat PCHR.

UPDATE ORA 19:35 – Biden semnează un proiect de lege prin care acordă un ajutor de miliarde de dolari Israelului

Proiectul de lege include un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina și 26 de miliarde de dolari pentru Israel, precum și un miliard de dolari în asistență umanitară pentru Gaza și opt miliarde de dolari pentru a contracara puterea militară a Chinei.

Președintele american spune că pachetul „oferă un sprijin vital partenerilor Americii pentru ca aceștia să se poată apăra de amenințările la adresa suveranității lor”.

Biden a adăugat că securitatea Israelului este importantă și că acest pachet de ajutor îl va ajuta să-și refacă apărarea aeriană. El a adăugat că proiectul de lege va crește semnificativ ajutorul umanitar pentru palestinienii din enclava de coastă asediată.

„Israelul trebuie să se asigure că ajutorul ajunge fără întârziere la palestinienii din Gaza”, a spus el.

UPDATE ORA 18:15 – Turcia acuză SUA de standarde duble cu privire la Gaza

Turcia a acuzat Statele Unite că au o politică de standarde duble în ceea ce privește drepturile omului, afirmând că raportul anual al Washingtonului privind drepturile omului nu a reflectat atacurile Israelului în Gaza. Ministerul turc de externe a declarat într-o declarație că este profund îngrijorat de faptul că raportul SUA nu reflectă „în mod corespunzător atacurile inumane în curs de desfășurare din Gaza”.

Raportul a fost pregătit din „motive politice, departe de imparțialitate și obiectivitate”, a declarat acesta, făcând apel la Washington să înceteze „politica sa de standarde duble în ceea ce privește drepturile omului”.

În raportul său, Departamentul de Stat al SUA a afirmat că războiul Israelului împotriva Hamas a avut un „impact negativ semnificativ” asupra situației drepturilor omului în Israel. Luni, secretarul de stat american Antony Blinken a respins sugestiile că Washingtonul ar putea avea standarde duble în ceea ce privește situația Israelului.

UPDATE ORA 17:15 – Președintele turc spune că eforturile israeliene de a ascunde masacrele nu ar trebui să fie permise

Recep Tayyip Erdogan spune că Turcia va continua să lucreze pentru încetarea focului în Fâșia Gaza și pentru intrarea ajutorului umanitar în teritoriul asediat.

„Eforturile administrației israeliene de a-și ascunde atrocitățile și masacrele comise în Gaza nu ar trebui să fie permise”, a declarat președintele turc în timpul unei conferințe comune cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, care se află într-o vizită oficială la Ankara.

El a afirmat că premierul israelian Benjamin Netanyahu pune în pericol securitatea nu doar a propriilor cetățeni, ci și a întregii regiuni, doar pentru a-și prelungi cariera politică.

UPDATE ORA 16:40 – Armata israeliană afirmă că a lovit 40 de ținte Hezbollah în sudul Libanului

Avioane de luptă și unități de artilerie israeliene au efectuat un val de atacuri în Ayta ash-Shab, afirmă armata. Aceasta a precizat că țintele au inclus arme, depozite și alte infrastructuri.

Atacurile au fost efectuate în timpul unei intensificări a loviturilor transfrontaliere din ultimele zile.

UPDATE 15:00

Armata israeliană intenționează să transfere două brigăzi de luptă din nordul Israelului pentru a desfășura operațiuni în Gaza.

Armata a precizat într-o declarație că Brigada a 2-a de rezervă a Diviziei 146 și Brigada 679 de rezervă a Diviziei 210 vor fi desfășurate de la granița cu Libanul, în nordul Israelului, în Fâșia Gaza.

O brigadă de infanterie israeliană este formată, de obicei, din 2.000 până la 5.000 de soldați.

Declarația nu a clarificat natura operațiunilor care urmează să aibă loc în Gaza, dar transferurile au loc pe fondul amenințărilor cu o ofensivă terestră în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza, unde se adăpostesc peste un milion de palestinieni.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat în dificultate, a declarat că evacuarea din Rafah a ceea ce guvernul său consideră a fi patru batalioane Hamas este necesară pentru „victoria totală”.

UPDATE 14:00

Armata israeliană a anunțat că se retrage din orașul Beit Hanoon din nordul țării, după ce l-a luat cu asalt ieri cu un număr mare de forțe terestre. Dar a lăsat urme de distrugere pe toate clădirile rămase, inclusiv școli și spații publice, până la punctul în care orașul a fost transformat într-un teritoriu pustiu.

Raidurile aeriene continuă, de asemenea, să lovească orașul Jabalia, vizând mai multe locuințe rezidențiale și instalații ale UNRWA. Există rapoarte potrivit cărora multe persoane au fost rănite și transferate la o clinică privată din apropiere, în vederea pregătirii pentru a fi mutate la Spitalul Ahli Arab.

UPDATE 13:00

Hezbollah lansează cel mai mare atac în interiorul Israelului de la începutul războiului din Gaza
Gruparea libaneză afirmă că a lansat atacuri cu drone asupra bazelor israeliene de la nord de orașul Acre, ca represalii pentru uciderea unuia dintre luptătorii săi – marcând cel mai profund atac în teritoriul israelian de la începutul războiului din Gaza.

Armata israeliană a declarat că nu are cunoștință de faptul că vreuna dintre facilitățile sale ar fi fost lovită de Hezbollah, dar declarase anterior că a interceptat două „ținte aeriene” în largul coastei de nord a Israelului.

UPDATE 12:00

Într-o declarație comună după vizita de trei zile a președintelui iranian Ebrahim Raisi în Pakistan, cele două țări au acuzat Israelul de o „escaladare majoră într-o regiune deja instabilă” după ce a vizat „ilegal” națiuni vecine și facilități diplomatice străine.

„Cele două părți au condamnat cu fermitate atacul asupra secției consulare a ambasadei iraniene din Damasc, care a reprezentat o încălcare inacceptabilă a suveranității Siriei și a subminat stabilitatea și securitatea acesteia”, se arată în declarația publicată de biroul de externe al Pakistanului.

UPDATE 11:00

Ofensiva de la Rafah va avea loc „foarte curând”, a declarat ziarul de largă circulație Israel Hayom, citând o decizie a guvernului israelian. Mai multe alte instituții media israeliene au publicat rapoarte similare.

Pregătirile sunt în curs de desfășurare pentru a evacua civilii palestinieni strămutați de război care se adăpostesc acolo, au precizat rapoartele.

Israelul spune că orașul din sudul țării este ultimul bastion al Hamas în Gaza. Este, de asemenea, locul în care se află peste un milion de palestinieni care au fugit din alte părți ale Fâșiei Gaza în timpul războiului de 200 de zile.

UPDATE 10:00

Germania afirmă că va relua coordonarea cu UNWRA.
Măsura vine în contextul în care o anchetă independentă a constatat la începutul acestei săptămâni că personalul UNWRA, care a fost acuzat de Israel că a colaborat cu Hamas în timpul atacului din 7 octombrie, nu a comis nicio abatere. Revizuirea, condusă de fostul ministru francez de externe Catherine Colonna, a făcut unele recomandări privind înăsprirea garanțiilor în anumite domenii.

UPDATE 9:00

Armata israeliană afirmă că a desfășurat atacuri aeriene împotriva infrastructurii Hezbollah în tot sudul Libanului, inclusiv în zonele Tayr Harfa, Markaba, Ayta ash-Shab și Marwahin.

Atacurile au lovit un loc de lansare pe care Hezbollah l-a folosit ieri pentru a lansa rachete asupra Israelului, a precizat armata, lovind, de asemenea, mai multe complexe militare și un post de observare.

Israelul și Hezbollah au desfășurat aproape zilnic atacuri transfrontaliere de la izbucnirea războiului din Gaza, împingând zeci de mii de comunități de frontieră de fiecare parte să își evacueze locuințele.

UPDATE 8:00

Fumul negru și gros putea fi văzut ridicându-se în nordul Gaza, unde se pare că s-a instalat foametea din cauza restricțiilor impuse de forțele israeliene asupra ajutoarelor.

Bombardamentele au fost intense la est de Beit Hanoon și Jabalia și au continuat în zone precum Zeitoun – una dintre cele mai vechi suburbii ale orașului Gaza – locuitorii raportând cel puțin 10 lovituri în câteva secunde de-a lungul drumului principal.

„Bombardamentele de la tancuri și avioane nu s-au oprit”, a declarat Um Mohammad, 53 de ani, o mamă a șase copii care locuiește la 700 de metri de Zeitoun. „A trebuit să mă adun cu copiii mei și cu surorile mele care au venit să se adăpostească împreună cu mine într-un singur loc și să mă rog pentru viețile noastre, deoarece casa continua să tremure”.

La vest de Beit Hanoon, în Beit Lahiya, un atac aerian a lovit o moschee, ucigând un băiat și rănind alte câteva persoane. Un medic a fost ucis într-un bombardament în apropierea stadionului din oraș, au declarat oficialii apărării civile.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un atac aerian israelian asupra satului Hanine din sudul Libanului a vizat o casă, ucigând cel puțin două persoane și rănind alte șase, potrivit presei de stat NNA, scrie CNN.

O femeie și nepoata ei în vârstă de 11 ani au fost ucise și cel puțin alte șase au fost rănite, a informat NNA.

Incidentul a avut loc marți, la ora 17.30. ora locală când casa cu două etaje a lui Ahmad Ali Khashakesh din Hanine a fost lovită cu două rachete, potrivit NNA.

CNN a contactat Forțele de Apărare Israelului pentru a comenta incidentul.

Marți mai devreme, IDF a anunțat că avioanele de luptă au lovit poziții militare Hezbollah în zona Markaba din sudul Libanului. Tot marți, IDF a declarat că a „interceptat cu succes două ținte aeriene suspecte în largul coastei de nord”.