LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 379. Israelul cere Statelor Unite încă un sistem THAAD. Atacul asupra Iranului ar putea avea loc în câteva zile

UPDATE ORA 12:00

Serviciile de securitate israeliene consideră atacul cu dronă din Cezareea drept o eroare de securitate foarte gravă și a fost lansată o anchetă privind breșele de securitate, a declarat o sursă de securitate israeliană, citată de Radioul Armatei din Israel.

UPDATE ORA 11:00

Sistemul de apărare antiaeriană și sirenele de avertizare au fost activate în zeci de orașe din nordul Israelului, la granița cu Libanul, deoarece rachetele interceptoare au explodat în aer din cauza atacurilor cu rachete.

Sirenele au sunat, de asemenea, în orașul Haifa și în golful său, au fost lansate rachete către acesta.

UPDATE ORA 10:00

O dronă lansată din Liban a lovit reședința lui Netanyahu din Caesarea, la nord de Tel Aviv, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Netanyahu și familia sa nu se aflau în Caesarea în momentul atacului, a precizat declarația, adăugând că nu au existat victime.

Biroul lui Netanyahu și armata israeliană au împărtășit aceste actualizări:

UPDATE ORA 9:00

Armata israeliană afirmă că o dronă lansată din Liban a lovit orașul Caesarea din centrul Israelului, unde premierul Netanyahu are și o reședință.

Drona „a lovit o structură din zona Caesarea”, fără a provoca victime, a declarat armata, fără a da detalii. Aceasta a adăugat că alte două drone au fost interceptate.

UPDATE ORA 8:00

Armata israeliană asediază, de asemenea, spitalul al-Awda din zona Jabalia din nordul Fâșiei Gaza, potrivit postului de știri Al Mayadeen și Quds News Network.

Anterior, am raportat că tancurile israeliene au înconjurat Spitalul Indonezian din Beit Lahiya din apropiere. Forțele israeliene au lovit etajele al doilea și al treilea ale spitalului cu obuze de artilerie, punând în pericol grav personalul medical și pacienții, potrivit directorului Dr. Marwan al-Sultan.

Palestinienii strămutați sunt adăpostiți în incinta ambelor spitale. Până în prezent nu au fost raportate victime sau răniți.

UPDATE ORA 7:00

Protestatarii au luat cu asalt și au devastat birourile unui canal de televiziune saudit din Bagdad, după ce radiodifuzorul ar fi difuzat un segment în care se făcea referire la luptătorii din regiune, inclusiv Hamas, Hezbollah și Forțele de Mobilizare Irakiene, ca fiind „teroriști”.

Agenția franceză de presă AFP relatează că între 400 și 500 de persoane au atacat studiourile radiodifuzorului saudit MBC la primele ore ale acestei dimineți.

Au distrus echipamentele electronice, calculatoarele și au incendiat o parte a clădirii”, a declarat pentru AFP o sursă din Ministerul irakian de Interne, sub rezerva anonimatului, adăugând că incendiul a fost stins și mulțimea dispersată de poliție.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Israelul cere Statelor Unite să trimită din nou un sistem de apărare antibalistic THAAD, în perspectiva unui atac împotriva Iranului.

Fiecare sistem include șase camioane de lansare, un total de 48 de interceptoare, echipamente radio și radar și necesită 95 de operatori și personal pentru operare.

Prețul fiecărui sistem THAAD este de la 1 la 1,8 miliarde de dolari, iar Statele Unite au doar 7 sisteme THAAD. Fiecare rachetă costă aproximativ 13 milioane de dolari și toate cele 48 de rachete ale sistemului costă 625 de milioane de dolari.

Biden spune că știe cum și când Israelul intenționează să răspundă la atacurile cu rachete ale Iranului, dar refuză să ofere detalii.

Exit mobile version