• Șapte persoane au fost ucise într-un atac cu dronă rusă asupra unui bloc de apartamente din orașul port Odesa din sudul Ucrainei, au declarat autoritățile regionale.
  • Printre victime se numără un copil în vârstă de trei ani și o femeie cu un copil în brațe.
  • Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că opt persoane au fost rănite, iar salvatorii încă caută alte persoane sub dărâmături.

UPDATE ORA 17.00- Atacul din Crimeea

Sistemele rusești de apărare aeriană au distrus 38 de drone ucrainene lansate în Peninsula Crimeea, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Rapoarte despre explozii puternice au fost postate pe rețelele de socializare din Ucraina și Rusia.

UPDATE ORA 14:00 – Doi bebeluși și un copil printre cei 10 morți confirmați în urma unui atac cu dronă în Odesa

Doi bebeluși și un copil mic se numără printre cele 10 persoane confirmate ca fiind moarte în urma unui atac cu dronă asupra unui bloc de apartamente din Odesa sâmbătă, potrivit informațiilor furnizate de oficiali.

O mamă și copilul ei au fost găsiți în dărâmături în această dimineață, în timp ce operațiunile de căutare și salvare continuă, a declarat guvernatorul din Odesa, Oleh Kiper. O dronă rusă s-a prăbușit sâmbătă într-o clădire rezidențială de nouă etaje din Odesa.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

UPDATE ORA 11:00 – Atac în masă cu drone în Crimeea, raportat de oficiali instalați în Rusia

Ucraina a lansat duminică dimineața devreme un atac în masă cu drone asupra peninsulei Crimeea, ocupată de Rusia, fiind raportate informații neconfirmate despre explozii puternice în apropierea portului Feodosia.

Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a lansat 38 de drone și că apărarea sa aeriană le-a distrus pe toate. Acesta nu a precizat dacă în urma atacului au rezultat pagube sau victime, într-o declarație pe canalul său Telegram.

Anterior, traficul rutier în apropiere de Feodosia a fost restricționat în mod semnificativ, au declarat oficialii instalați de Rusia în Crimeea, iar traficul pe podul care leagă Peninsula Crimeea de Rusia a fost întrerupt timp de câteva ore înainte de a fi reluat.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Șapte persoane au fost ucise într-un atac cu dronă rusă asupra unui bloc de apartamente din orașul port Odesa din sudul Ucrainei, au declarat autoritățile regionale. Printre victime se numără un copil în vârstă de trei ani și o femeie cu un copil în brațe.

„Salvatorii din Odesa tocmai au descoperit trupurile unei mame cu un bebeluș de trei luni,” a spus ministrul de Interne Ihor Klymenko într-o postare pe aplicația Telegram sâmbătă.

La fața locului, fumul se ridica din dărâmături răspândite pe pământ acolo unde drona smulsese un colț de câteva etaje din clădire. Hainele și mobilierul erau împrăștiate în masa ruinată de beton și oțel care atârna de clădirea blocului de apartamente.

„Asta e imposibil de uitat! Asta e imposibil de iertat,” au scris aceștia. Au menționat că cinci persoane, printre care și un copil, au fost salvate în viață.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că opt persoane au fost rănite, iar salvatorii încă caută alte persoane sub dărâmături.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a declarat că drona era un model Shahed furnizat de Iran. Rusia a lansat mai multe mii de astfel de drone cu aripi lungi în timpul războiului, la ținte adânc în interiorul Ucrainei.

Citește și