LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 943. Zelenski spune că ar fi îngrozitor dacă Biden nu ar sprijini planul de victorie al Ucrainei, care include aderarea la NATO

UPDATE ORA 12.00 – Zelenski spune că războiul nu ar trebui să se încheie pe cheltuiala Ucrainei

Volodimir Zelenski a acordat un interviu amplu pentru New Yorker. În ea, el a spus că colegul lui Donald Trump, JD Vance, este „prea radical” în ideile sale despre cum să pună capăt războiului din Ucraina.

Vance, care a criticat pachetele de ajutor ale SUA pentru Ucraina și a făcut eforturi pentru negocieri cu Rusia, a sugerat la începutul acestei luni că planul lui Trump de a pune capăt războiului ar putea include stabilirea unei zone speciale demilitarizate între Ucraina și Rusia.

Vance a spus că Ucraina își va păstra suveranitatea, dar va trebui să dea asigurări Moscovei că nu se va alătura NATO sau alte instituții aliate.

UPDATE ORA 11.00 – Rusia spune că 31 de civili au fost uciși în timpul ofensivei ucrainene în regiunea Kursk

Ofensiva Ucrainei din regiunea Kursk din Rusia a ucis cel puțin 31 de civili și a rănit 256 până la 5 septembrie, a anunțat Ministerul rus de Externe. Aceste cifre nu au fost încă verificate de The Guardian.

Kievul și-a lansat ofensiva la Kursk pe 6 august, în încercarea de a îndepărta forțele Moscovei din estul Ucrainei, unde armata rusă a capturat o serie de sate în ultimele luni.

UPDATE ORA 09.00 – 9 persoane rănite în urma atacurilor aeriene ruse din centrul Zaporijiei

9 persoane rănite în urma atacurilor aeriene ruse din centrul Zaporijiei.

UPDATE ORA 08.00 – Apărarea aeriană ucraineană a doborât peste noapte 3 din 4 drone Shahed

Apărarea aeriană ucraineană a doborât peste noapte 3 din 4 drone Shahed.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă preşedintele american Joe Biden ar respinge „planul de victorie” al Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat pentru The New Yorker: „Ar însemna că Biden nu vrea să pună capăt războiului în niciun fel care să refuze victoria Rusiei.”

Între timp, ministrul Apărării Rustem Umerov a declarat că Ucraina are un acord pentru a primi avioane Dassault Mirage 2000.

Potrivit ministrului, Ucraina se află în discuţii pentru a achiziţiona avioanele de luptă Saab JAS 39 Gripen de fabricaţie suedeză şi Eurofighter Typhoon.

Exit mobile version