• Zelenski spune că forțele ruse au pierdut cel puțin o brigadă de trupe care a încercat să avanseze în orașul Avdiivka din estul Ucrainei.
  • Rusia a început o nouă ofensivă pentru a încercui orașul încercând să copleșească pozițiile ucrainene cu baraje constante de artilerie și valuri de trupe și vehicule de luptă.
  • Forțele rusești au bombardat puternic astăzi centrul orașului Kherson din sudul Ucrainei, rănind mai multe persoane și deteriorând cel puțin 10 clădiri.

19.00

În declarațiile sale de deschidere la discuțiile privind planul de pace al Ucrainei la Malta, ministrul de externe, Ian Borg, a spus că prezența mare a oficialilor din 65 de țări este un „vot de încredere în Malta ca intermediar de pace”, reiterând sprijinul țării pentru Ucraina. .

„Deși suntem un stat neutru, nu putem rămâne tăcuți în fața nedreptății, atrocităților și abuzului de putere din această regiune”, a spus Borg. „Malta crede în multilateralism sub auspiciile dreptului internațional și al Cartei ONU”.

17.00 – Trei persoane au murit în urma unei furtuni în Ucraina, care a lăsat sute de mii de oameni fără energie electrică, pe fondul temerilor tot mai mari legate de securitatea energetică a țării în apropierea iernii.

„Trei persoane au fost ucise de vremea rea – două la Kiev și una în regiunea Kiev”, a declarat Oleksiy Kuleba, șeful adjunct al biroului prezidențial, adăugând că alte câteva persoane au fost rănite.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Kuleba a precizat că aproximativ 300.000 de persoane din 14 regiuni au rămas fără energie electrică, regiunea Khmelnytskyi din vestul țării fiind cea mai afectată.

15:00 – Jumătate din sistemul energetic al Ucrainei a fost distrus în ultimele luni

Volodimir Kudritskyi a declarat că aproximativ jumătate din sistemul energetic al Ucrainei a fost avariat în timpul campaniei, multe instalații fiind afectate. „Dacă numărăm instalațiile mari, vedem că sunt 70, plus multe instalații de nivel inferior care au fost avariate în zonele din linia frontului prin lovituri de artilerie.”

12:00 – Daunele din Avdiivka sunt grave

Forțele armate ucrainene au afirmat sâmbătă că Rusia a pierdut 298.420 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă de anul trecut. Aceasta a precizat că Rusia a suferit 740 de pierderi în ultima zi.

10:00 – O dronă a cazut peste o instalație de depozitare a deșeurilor nucleare

O dronă ucraineană s-a prăbușit peste o instalație de depozitare a deșeurilor nucleare de la centrala Kursk din vestul Rusiei, avariind pereții acesteia, conform Ministerul rus de Externe.

Știrea inițială

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a afirmat că forțele ruse au pierdut cel puțin o brigadă de trupe care a încercat să avanseze în orașul Avdiivka din estul Ucrainei, scrie The Guardian.

Rusia a început o nouă ofensivă pentru a încercui orașul încleștat la mijlocul lunii octombrie, încercând să copleșească pozițiile ucrainene cu baraje constante de artilerie și valuri de trupe și vehicule de luptă, potrivit rapoartelor.

Forțele rusești au bombardat puternic astăzi centrul orașului Kherson din sudul Ucrainei, rănind mai multe persoane și deteriorând cel puțin 10 clădiri, au declarat un oficial local de rang înalt și lucrătorii de urgență.