• Forțele Rusiei din jurul orașului Avdiivka din regiunea Donețk au „probabil” de suferit unele dintre cele mai mari rate ale victimelor din 2023 până acum.
  • Raportul vine după afirmațiile președintelui ucrainean de vineri că forțele ruse au pierdut cel puțin o brigadă de trupe care încercau să avanseze pe Avdiivka.
  • Ministerul rus al Apărării spune că a doborât 36 de drone ucrainene peste Marea Neagră și peninsula Crimeea peste noapte de sâmbătă.

21.00 – Rusia spune că a doborât 36 de drone ucrainene

Ministerul rus al Apărării spune că a doborât 36 de drone ucrainene peste Marea Neagră și peninsula Crimeea peste noapte de sâmbătă.

„Sistemele de apărare aeriană existente au distrus 36 de vehicule aeriene fără pilot ucrainene peste Marea Neagră și partea de nord-vest a peninsulei Crimeea”, a scris ministerul pe Telegram, relatează Associated Press.

Autoritățile locale din regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, care se învecinează cu Marea Neagră, au declarat că un incendiu a izbucnit la o rafinărie de petrol la primele ore ale zilei de duminică, dar nu au precizat cauza. „Motivele incidentului sunt în curs de stabilire”, a spus un comunicat al autorităților locale, pe fondul afirmațiilor din presa locală că incendiul ar fi fost cauzat de o lovitură de dronă sau de resturi de la o dronă doborâtă.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

19.00

Rușii au comemorat duminică victimele terorii de stat sovietice, într-un eveniment modest care demonstrează modul în care guvernul rus și-a continuat represiunea împotriva disidenței în țară.

Evenimentul „întoarcerea numelor” este organizat în mod tradițional la Moscova în fiecare an, pe 29 octombrie, în ajunul Zilei de Comemorare a victimelor represiunii politice a Rusiei, în Piața Lubianka, memorială a Piatra Solovetsky, pentru victimele represiunii din epoca sovietică. Implica citirea numelor persoanelor ucise în timpul Marii Terori a lui Iosif Stalin de la sfârșitul anilor 1930.

Cu toate acestea, din 2020, autoritățile de la Moscova au refuzat să acorde un permis pentru evenimentul, care este organizat de grupul pentru drepturile omului Memorial.

16.00 – Aproximativ 2.000 de ucraineni au fost înscriși pentru a participa astăzi la o cursă de 1 km la Kiev pentru a-i onora pe cei care au fost uciși sau răniți în timpul războiului cu Rusia

Aproximativ 2.000 de ucraineni au fost înscriși pentru a participa astăzi la o cursă de 1 km la Kiev pentru a-i onora pe cei care au fost uciși sau răniți în timpul războiului cu Rusia.

Nu a fost imediat clar câți oameni au participat la cursa, care a avut loc în această după-amiază. Alergătorii purtau bavete pe care afișează numele unei rude sau unui prieten care a fost ucis, luat captiv sau rănit în timpul războiului. Fondurile strânse au fost, de asemenea, alocate pentru a fi alocate pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei.

14.00 – Mișcări activiste pentru Ucraina

Cu o pensulă și o găleată de vopsea gri, activistul anti-război Ilya Zernov a mers prin Belgrad până când a ajuns la o mare pictură murală pe care scria „Moarte Ucrainei” pe peretele unui bloc de apartamente .și a șters mesajul.”

12.00 – Alexander Lukașenko: „Cererile Ucrainei trebuie rezolvate la masa negocierilor”

Alexander Lukașenko, care a pus la dispoziție teritoriul țării sale ca rampă de lansare pentru invazia lui Putin în Ucraina în 2022, a declarat că cererile Ucrainei ca Rusia să părăsească teritoriul său trebuie să fie rezolvate la masa negocierilor „pentru ca nimeni să nu moară”.

10.00 – Liderul Belarus: „Situația este în impas”

Rusia și Ucraina sunt blocate într-un impas pe frontul războiului lor și cele două părți trebuie să se așeze la masă și să negocieze încheierea conflictului, a declarat liderul autoritar al Belarusului.

Alexander Lukașenko, care este un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a descris starea actuală a conflictului ca fiind „cap la cap,oamenii mor”.

UPDATE – Malta găzduieşte discuţii de pace susţinute de Kiev

Cea de-a treia rundă de discuţii de pace susţinute de Ucraina a început în Malta, cu reprezentanţi din peste 50 de ţări. În timpul întâlnirii de două zile, preşedintele ucrainean speră să obţină sprijin pentru planul său în 10 puncte de a pune capăt războiului.

„Această întâlnire este un semnal puternic că unitatea este păstrată în Ucraina”, a declarat Andriy Yermak, şeful biroului prezidenţial, la începutul acestei săptămâni. Summitul de la Malta intenţionează să găzduiască consilieri politici şi de securitate naţională.

UPDATE Kyiv Independent – Rusia a doborât 36 de drone în Marea Neagră 

Ministerul rus al Apărării a declarat pe 29 octombrie că forţele sale au distrus 36 de drone ucrainene peste Marea Neagră şi nord-vestul Crimeei.

UPDATE – Rusia bombardează 4 comunităţi din regiunea Sumi  

UPDATE – Explozii raportate în Crimeea ocupată de Rusia 

Au existat rapoarte despre explozii în apropiere de Chornomorske în Crimeea ocupată de ruşi, a informat canalul Telegram Crimean Wind la 28 octombrie.
 

UPDATE – Sistemul a fost predat în această săptămână, a declarat Ministerul Apărării de la Berlin 

Ministrul apărării, Boris Pistorius, a subliniat sprijinul continuu al Germaniei pentru Ucraina în luptele sale împotriva forţelor ruseşti.

În discursul său video de seară, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat recunoştinţa pentru „pachetul foarte puternic din partea Germaniei”, afirmând că acesta va„ajuta foarte mult soldaţii noştri şi apărarea oraşelor noastre”.

Forțele Rusiei din jurul orașului Avdiivka din regiunea Donețk au „probabil” de suferit unele dintre cele mai mari rate ale victimelor din 2023 până acum, potrivit informațiilor actualizate ale Ministerului Apărării din Regatul Unit. Raportul vine după afirmațiile președintelui ucrainean de vineri că forțele ruse au pierdut cel puțin o brigadă de trupe care încercau să avanseze pe Avdiivka.

Ministerul de Externe al Rusiei a cerut altor guverne să condamne Kievul în urma loviturii cu drone la centrala nucleară din Kursk, relatează Reuters.

„Solicităm tuturor guvernelor să emită o condamnare fermă a acțiunilor barbare ale Kievului, care sunt extrem de periculoase și ar putea duce la consecințe ireparabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Maria Zakharova.

Citește și 

  • Top 30 cele mai neașteptate lucruri care te fac fericit. Ție ce îți aduce fericirea?Femeile diagnosticate cu cancer își spun povestea printr-o expoziție. Cristina Ghiurluc: „Să accepți boala, să înțelegi de ce a venit în viața ta și apoi să înțelegi ce trebuie să schimbi”Israelul lansează cel mai puternic atac. Cristian Unteanu: „Ne așteptăm la niște consecințe foarte neplăcute pe plan internațional”