• Lupte violente au izbucnit între forțele rusești și unitățile ucrainene care au traversat râul Nipru, în sudul regiunii Kherson.
  • Ucraina a reușit să stabilească mai multe puncte de sprijin, dar se pare că forțele rusești lovesc acum aceste poziții.
  • Un oficial instalat de Rusia în partea ocupată a regiunii Kherson a declarat că forțele rusești „distrug” forțele ucrainene „la cea mai mare scară”.

UPDATE 3.00- Congresul SUA se închide fără a aproba mai multe ajutoare pentru Ucraina și Israel

Congresul american și-a închis joi ușile pentru aproape două săptămâni fără să aprobe un ajutor de urgență pentru Israel și Ucraina, în timp ce legislatorii s-au certat pe marginea unei politici de imigrație fără legătură între ele și s-au confruntat cu o anumită rezistență din partea republicanilor în ceea ce privește continuarea ajutorului pentru războiul Kievului împotriva Rusiei.

Senatul s-a închis mult după miezul nopții, după ce a adoptat o lege provizorie de cheltuieli pentru a evita o închidere a guvernului. Susținătorii ajutorului militar extern au sperat că acesta va fi inclus în proiectul de lege privind cheltuielile, cunoscut sub numele de rezoluție continuă.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
SINGUR PE LUME

ȘTIREA INIȚIALĂ

Lupte violente au izbucnit între forțele rusești și unitățile ucrainene care au traversat râul Nipru spre malul estic al râului, ocupat de ruși, în sudul regiunii Kherson, scrie CNBC.

Luptele se concentrează în jurul mai multor sate de pe malul estic sau stâng al râului, unde Ucraina a reușit să stabilească mai multe puncte de sprijin, dar se pare că forțele rusești lovesc acum aceste poziții.

Un oficial instalat de Rusia în partea ocupată a regiunii Kherson a declarat că forțele rusești „distrug” forțele ucrainene „la cea mai mare scară” în satul Krynky, unde a afirmat că acestea au fost prinse în capcană.