• Se pare că premierul Liz Truss l-a împiedicat pe regele Charles să își facă apariția la viitoarele discuții COP27 privind clima.
  • Întâlnirea anuală a națiunilor pentru a discuta despre mediul înconjurător global va avea loc la Sharm El Sheikh, Egipt, în noiembrie.
  • În perioada în care a fost Prinț de Wales, Charles a vorbit adesea despre problema schimbărilor climatice și despre dorința sa de a crea o lume durabilă.

Se pare că premierul Liz Truss l-a împiedicat pe regele Charles să își facă apariția la viitoarele discuții COP27 privind clima. Întâlnirea anuală a națiunilor pentru a discuta despre mediul înconjurător global va avea loc la Sharm El Sheikh, Egipt, în noiembrie.

În perioada în care a fost Prinț de Wales, Charles a vorbit adesea despre problema schimbărilor climatice și despre dorința sa de a crea o lume durabilă. În septembrie 2021, el a scris în exclusivitate pentru Daily Mirror despre căutarea sa personală de o viață pentru a ajuta generațiile viitoare și a spus: Mi-am petrecut aproximativ patruzeci de ani din viață încercând să indic ce trebuie făcut pentru a ne asigura că nu lăsăm moștenire o lume distrusă copiilor și nepoților noștri”.

El a continuat să avertizeze că lumea este pe marginea prăpastiei”. S-a crezut că Regele va ține un discurs la conferința din acest an, dar se crede că primul ministru a respins ideea – este puțin probabil ca Truss să participe.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

O persoană importantă din interiorul familiei regale a declarat pentru The Times: Nu este un mister faptul că regele a fost invitat să meargă acolo. El a trebuit să se gândească foarte bine ce măsuri să ia pentru primul său turneu în străinătate și nu va participa la Cop.”

Se spune că alegerea de a-l împiedica pe rege să participe la întâlnire s-a datorat sfatului guvernului, deși Charles va găsi alte mijloace pentru a susține evenimentul. Evenimentele COP sunt cunoscute și sub numele de Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice, care anul acesta se desfășoară între 6 și 18 noiembrie.

La COP26 de anul trecut de la Glasgow, prințul de atunci al Țării Galilor a ținut un discurs înainte de a-i îndemna pe liderii mondiali să se unească și să combată schimbările climatice. Însă, de la moartea reginei Elisabeta a II-a în septembrie, monarhul a lăsat să se înțeleagă că rolul său se va schimba, iar unii au văzut în acest lucru o posibilă apolitizare a sa.

Regina a ținut, de asemenea, un discurs la COP26, pe care sursa The Times l-a descris ca fiind în întregime apolitic” și a calificat drept o eroare de judecată” din partea guvernului faptul că nu i-a permis regelui să participe.