• Se pare că premierul Liz Truss l-a împiedicat pe regele Charles să își facă apariția la viitoarele discuții COP27 privind clima.
  • Întâlnirea anuală a națiunilor pentru a discuta despre mediul înconjurător global va avea loc la Sharm El Sheikh, Egipt, în noiembrie.
  • În perioada în care a fost Prinț de Wales, Charles a vorbit adesea despre problema schimbărilor climatice și despre dorința sa de a crea o lume durabilă.

Se pare că premierul Liz Truss l-a împiedicat pe regele Charles să își facă apariția la viitoarele discuții COP27 privind clima. Întâlnirea anuală a națiunilor pentru a discuta despre mediul înconjurător global va avea loc la Sharm El Sheikh, Egipt, în noiembrie.

În perioada în care a fost Prinț de Wales, Charles a vorbit adesea despre problema schimbărilor climatice și despre dorința sa de a crea o lume durabilă. În septembrie 2021, el a scris în exclusivitate pentru Daily Mirror despre căutarea sa personală de o viață pentru a ajuta generațiile viitoare și a spus: Mi-am petrecut aproximativ patruzeci de ani din viață încercând să indic ce trebuie făcut pentru a ne asigura că nu lăsăm moștenire o lume distrusă copiilor și nepoților noștri”.

El a continuat să avertizeze că lumea este pe marginea prăpastiei”. S-a crezut că Regele va ține un discurs la conferința din acest an, dar se crede că primul ministru a respins ideea – este puțin probabil ca Truss să participe.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

O persoană importantă din interiorul familiei regale a declarat pentru The Times: Nu este un mister faptul că regele a fost invitat să meargă acolo. El a trebuit să se gândească foarte bine ce măsuri să ia pentru primul său turneu în străinătate și nu va participa la Cop.”

Se spune că alegerea de a-l împiedica pe rege să participe la întâlnire s-a datorat sfatului guvernului, deși Charles va găsi alte mijloace pentru a susține evenimentul. Evenimentele COP sunt cunoscute și sub numele de Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice, care anul acesta se desfășoară între 6 și 18 noiembrie.

La COP26 de anul trecut de la Glasgow, prințul de atunci al Țării Galilor a ținut un discurs înainte de a-i îndemna pe liderii mondiali să se unească și să combată schimbările climatice. Însă, de la moartea reginei Elisabeta a II-a în septembrie, monarhul a lăsat să se înțeleagă că rolul său se va schimba, iar unii au văzut în acest lucru o posibilă apolitizare a sa.

Regina a ținut, de asemenea, un discurs la COP26, pe care sursa The Times l-a descris ca fiind în întregime apolitic” și a calificat drept o eroare de judecată” din partea guvernului faptul că nu i-a permis regelui să participe.