• Ne confruntăm cu vremuri economice dificile. Nu neg acest lucru, a spus Truss.
  • Lira sterlină a scăzut, iar randamentele obligațiunilor guvernamentale britanice au crescut vertiginos.
  • Truss a declarat că guvernul trebuie să ia măsuri urgente și decisive.

Premierul britanic Liz Truss și-a apărat planul economic care a agitat piețele financiare, afirmând joi că este dispusă să ia măsuri controversate pentru a relansa creșterea economică și că nu va face cale întoarsă în ciuda turbulențelor.

Acesta este planul corect pe care l-am stabilit, a declarat ea într-o serie de interviuri acordate posturilor locale de radio BBC.

Întrebată dacă va anula mini-bugetul care a șocat piețele prin amploarea reducerilor de taxe și a împrumuturilor guvernamentale, Truss a spus: Nu accept premisa întrebării.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ne confruntăm cu vremuri economice dificile. Nu neg acest lucru. Aceasta este o problemă globală. Dar ceea ce este absolut corect este că guvernul britanic a intervenit și a acționat în acest moment dificil.

Ministrul de finanțe Kwasi Kwarteng a provocat turbulențe pe piețele financiare săptămâna trecută, când a prezentat un plan de reducere a taxelor fără a detalia impactul asupra finanțelor publice sau modul în care guvernul va reforma economia pentru a stimula creșterea.

Lira sterlină a scăzut, iar randamentele obligațiunilor guvernamentale britanice au crescut vertiginos, ceea ce a forțat Banca Angliei să reia miercuri programul său de achiziționare de obligațiuni printr-o măsură de urgență pentru a susține fondurile de pensii.

Truss a declarat că guvernul trebuie să ia măsuri urgente și decisive pentru a proteja gospodăriile și întreprinderile de creșterea facturilor la energie.

Bineînțeles, asta înseamnă să luăm decizii controversate și dificile. Dar sunt pregătită să fac acest lucru în calitate de prim-ministru pentru că ceea ce este important pentru mine este să punem economia noastră în mișcare.