• Localitățile Chiajna și Bragadiru intră în carantină de diseară, de la ora 22.00.
  • Carantina se va aplica în următoarele 14 zile, cu posibilitatea de prelungire.
  • Deplasările vor fi limitate, iar cele în interes de serviciu se vor face pe baza unei adeverințe de la angajator sau a unei legitimații de serviciu.
  • Pentru orice altă deplasare, în interes personal, va fi nevoie de o declarație pe proprie răspundere.

Restricțiile se apropie de București. Deja localitățile Chiajna și Bragadiru intră în carantină de diseară, de la ora 22.00.

În primul rând, carantina se va aplica în următoarele 14 zile, cu posibilitatea de prelungire.

Deplasările trebuie limitate, astfel că orice ieșire trebuie justificată. Dacă deplasările se fac în interes de serviciu, e nevoie de o adeverință de la angajator sau de o legitimație de serviciu.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

Dacă oamenii vor vrea să iasă pentru a cumpăra alimente, medicamente sau pentru alte motive bine întemeiate, vor avea nevoie de o declarație pe proprie răspundere(modelul în format PDF este de altfel disponibil pe site-ul Prefecturii Ilfov și poate fi descărcat și aici).

Aceștia nu sunt prea încântați. Mai ales că în ultimii 10 ani, populația Chiajnei s-a triplat, conform datelor din Ziarul Financiar. În 2019 erau peste 25 de mii de locuitori, și peste 7.000 de locuințe.

Bianca, locuitor Chiajna: „Cel mai probabil voi lua o adeverință de la angajator. Sunt asistent medical și nu am nicio posibilitate să lucrez de acasă.”

Cristina, locuitor Chiajna: „Am auzit, da, o minunată decizie, ce să zic? Merg foarte des pentru că mama stă în București, acolo e medicul copilului, acolo sunt mult mai multe facilități decât aici și ne despart două străzi.”

Situația în celelalte localități din județul Ilfov

Trei localități au fost deja carantinate. Prima a fost Ciorogârla, acum mai bine de o săptămână, iar incidența este într-o vizibilă scădere.

Iar de aseară au fost carantinate și comunele Berceni și Clinceni, acolo unde rata de infectare este de peste 10 cazuri la mie. Sunt și alte localități cu incidență mare, printre ele Voluntari și Otopeni.