• Circulația mașinilor în parcul Herăstrău va fi interzisă.
  • Aleile vizate sunt cele dinspre Şoseaua Nordului.
  • Începând cu 7 iunie, drumurile vizate vor deveni alei pietonale.

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunţat că a dispus luarea de măsuri pentru interzicerea maşinilor în Parcul Herăstrău pe aleile cu intrare dinspre Şoseaua Nordului.

„Am dispus Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru a interzice circulaţia vehiculelor în parc pe aleile cu intrare dinspre Şoseaua Nordului, conform legislaţiei în vigoare. Deţinătorii de autovehicule staţionaţi în aceste locaţii vor fi notificaţi începând de astăzi, urmând ca de miercuri, 7 iunie 2023 aceste alei să redevină exclusiv pietonale”, a scris pe Facebook Horia Tomescu.

Potrivit acestuia, Bucureştiul are privilegiul de a avea unele dintre cele mai vechi şi mai frumoase parcuri şi grădini publice din România, unul dintre parcurile istorice semnificative este Parcul Regele Mihai (Herăstrău), monument istoric de importanţă naţională, declarat zonă construită protejată de peste douăzeci de ani.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN

„O porţiune de şapte hectare din acest parc a fost vândută în 1999 de către Biroul de Turism şi Tranzacţii (BTT) unei firme private. A urmat o lungă bătălie în instanţele de judecată, în momentul de faţă există hotărâri definitive şi irevocabile prin care Municipiul Bucureşti este proprietarul şi ALPAB este administratorul pentru această suprafaţă de domeniu public”, mai arată viceprimarul Capitalei.

Citește și