• Premierul danez Mette Frederiksen a punctat aspectele revoluționare dar și riscurile pe care le aduce Inteligența Artificială.
  • Mette Frederiksen, a citit un discurs tradițional care a fost parțial generat prin ChatGPT.
  • ChatGPT a apărut la sfârșitul anului trecut, demonstrând capacitatea de a imita mintea umană pornind de la cele mai scurte indicații.

Cu ocazia anunțului de închidere al Parlamentului danez pe timpul verii, Mette Frederiksen a ținut discursul tradițional. Ceea ce nu a înțeles nimeni până la jumătatea discursului a fost că toată partea de început a fost scrisă de ChatGPT, scrie NDTV.

Liderul politic s-a oprit brusc și a spus ,,Ceea ce tocmai am citit nu este scris de mine sau de orice alt om”, Mette a continuat spunând ,,Chiar dacă nu a nimerit în totalitate aspecte precum programul de lucru al guvernului sau punctuația…este fascinant dar în același timp terifiant ceea ce poate să facă Inteligența Artificială”.

Discursul generat de ChatGPT a inclus fraze precum: „Am lucrat din greu pentru a coopera cu partidele și pentru a asigura un viitor puternic și durabil pentru Danemarca” și „ Am luat măsuri pentru a combate schimbările climatice dar și pentru a asigura o societate mai etică și incluzivă în care toți cetățenii au șanse egale”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Care sunt pericolele dezvoltării ChatGPT-ului?

Succesul programului a declanșat investiții de miliarde de dolari în domeniul Inteligenței Artificiale, nu doar Mette Frederiksen a vorbit despre posibilele pierderi de locuri de muncă și de înlocuirea acestora cu roboți. Și Sam Altman, CEO-ul firmei OpenAi a vorbit despre posibilele pericole pe care le poate aduce dezvoltarea ChatGPT.

Subiectul va fi dezbătut pe parcusul zilei de azi într-o conferință dintre Statele Unite și Uniunea Europeană în Suedia, fiind considerat un subiect de interes mondial.

Citește și: