• Oficialii ruși au raportat explozii mari în oraș vineri, pe măsură ce bătălia se apropie.
  • Rusia a susținut vineri că forțele Kievului au ucis patru persoane când au bombardat podul Antonivskiy peste râul Dnipro, folosit pentru evacuări.
  • Mulți dintre ucrainenii care fug sunt transportați cu autobuzul de către autoritățile instalate de Moscova în Crimeea.

Locuitorii din regiunea ocupată Herson sunt prea speriați pentru a fugi de luptele iminente deoarece se tem să nu fie folosiți de soldații ruși ca scuturi umane. Ucraina se pregătește să lanseze o contraofensivă în regiune, descrisă drept bătălia pentru Herson pentru a recuceri teritoriul de la Moscova.

Oficialii ruși au raportat explozii mari în oraș vineri, pe măsură ce bătălia se apropie, inclusiv lovituri mortale asupra unui pod despre care au spus că au fost lansate de Kiev. Localnicii au fost îndemnați să părăsească zona înainte de lupte grele, dar mulți dintre ei consideră că nu prea au de ales decât să rămână.

Suntem îngroziți de ideea de a fi folosiți ca scuturi umane, așa că nu vom fugi, a declarat Karina pentru Telegraph prin intermediul rețelelor de socializare. Când vor veni luptele, voi sta în subsol, rugându-mă să supraviețuiesc. Rusia a susținut vineri că forțele Kievului au ucis patru persoane când au bombardat podul Antonivskiy peste râul Dnipro, folosit pentru evacuări.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Administrația din Herson, susținută de Rusia, a declarat peste noapte că Kievul a tras 12 rachete HIMARS asupra unei treceri de civili din apropierea podului Antonivski.

Patru persoane au fost ucise, a declarat Kirill Stremousov, un oficial pro-Moscova, pe Telegram. Oficialii militari ucraineni au confirmat că podul a fost lovit, dar au negat că civilii au fost uciși, deoarece aceștia nu se pot afla pe pod în acest moment din cauza stingerii stării de asediu.

Nu lovim așezări pașnice sau populația locală, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Nataliya Gumenyuk, în comentarii televizate. Televiziunea de stat rusă a difuzat imagini cu o mașină avariată și cu traficul care aștepta să traverseze râul.

Mulți dintre ucrainenii care fug sunt transportați cu autobuzul de către autoritățile instalate de Moscova în Crimeea. Joi, Stremousov a declarat că 15.000 de persoane au traversat râul. 15.000 de persoane au traversat râul. autoritățile ruse au bătut la ușa Irinei de trei ori înainte ca aceasta să accepte să călătorească în Crimeea împreună cu fiica ei de opt ani.

Luptele se apropie pe zi ce trece de casa ei, lăsând-o în situația imposibilă de a pune siguranța fiicei sale mai presus de dorința de a rămâne acasă. Sunt îngrozită, dar este singura opțiune, a spus ea. Irina nu știe momentul exact al plecării sale, dar i s-a spus că va fi în câteva zile. Simt frică și încă nu știu ce se va întâmpla și unde vor veni.

Mi-e frică să mai vorbesc mult, pentru că verifică telefonul și voi trece prin multe puncte de control pe parcursul călătoriei mele, a adăugat ea. Ea a spus că își va șterge telefonul de orice dovadă a conversației sale cu Telegraph. O altă sursă, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat că autoritățile aduc copii singuri pentru controale de sănătate la spitalul la care lucrează ea înainte de a-i trimite în Rusia.

Potrivit localnicilor, rușii își pregătesc apărarea, cercetează clădirile bombardate și blochează drumurile. Viktoria a declarat că grupuri de câte 50 de vehicule militare trec pe lângă fereastra ei în direcția Verkhnii Rohachyk, o așezare urbană de pe malul râului Rohachyk, un afluent de stânga al Niprului.

A fost liniștea dinaintea furtunii, a spus ea. Dușmanii se instalează în casele goale din apropierea casei mele și se mișcă în tăcere pentru a se pregăti. Teroriștii le spun oamenilor că Herson nu va fi predat.