• Președintele Vladimir Putin a semnat Decretul nr. 756.
  • Vladimir Putin a aprobat lista de instrucțiuni pentru a satisface cerințele apărute în cursul unei operațiuni militare speciale.
  • În cadrul întrevederii, Putin a spus că în teritoriile celor patru regiuni menționate, chiar „înainte de aderarea la Rusia, exista un regim de lege marțială”.

Președintele Vladimir Putin, la o ședință a Consiliului de Securitate, a anunțat că a semnat un decret privind introducerea legii marțiale în patru regiuni anexate Rusiei – în Republicile Populare Donețk și Lugansk, regiunile Zaporojie și Herson. Această decizie a fost luată în legătură cu amenințările teroriste din Ucraina. Acum decretul a fost trimis spre aprobare Consiliului Federației.

În cadrul întrevederii, Putin a spus că în teritoriile celor patru regiuni menționate, chiar „înainte de aderarea la Rusia, exista un regim de lege marțială”. „Acum trebuie să oficializăm acest regim deja în cadrul legislației ruse. Prin urmare, am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru subiecte ale Federației Ruse”, a anunțat președintele rus.

„Regimul de la Kiev, după cum știți, a refuzat să recunoască voința și alegerea oamenilor, respinge orice propunere de negocieri. Dimpotrivă, bombardamentele continuă, civilii mor. Neo-naziștii folosesc metode sincer teroriste, sabotează în unități vitale, organizează tentative de asasinat asupra reprezentanților autorităților locale. La fel ca predecesorii lor ideologici – Bandera, complicii lui Hitler – ei încearcă să creeze un bandit în subteran, trimițând grupuri de sabotaj pe teritoriul nostru. Serviciile speciale ucrainene au fost cele care au organizat explozia de pe podul din Crimeea. Am oprit atacurile teroriste în alte regiuni ale Rusiei, inclusiv în locurile de ședere în masă a oamenilor, împotriva mijloacelor de transport, a energiei, vreau să subliniez – inclusiv a instalațiilor de energie nucleară”, a spus Putin.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„În acest sens, permiteți-mi să vă reamintesc că în Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk, precum și în regiunile Herson și Zaporojie, înainte de intrarea lor în Rusia, era în vigoare un regim de lege marțială. Și acum trebuie să oficializăm acest regim deja în cadrul legislației ruse. Prin urmare, am semnat un Decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse. Acesta va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației. Duma de Stat a fost informată și despre decizie”, a amintit președintele rus.