• Direcţia Mobilitate Urbană Sector 4 oferă bucureştenilor posibilitatea închirierii unor locuri de parcare suplimentare faţă de cele utilizate deja.
  • Potrivit Primăriei Sectorului 4, locuitorii din această zona a Capitalei pot beneficia de două sau mai multe locuri de parcare pentru aceeaşi adresă de domiciliu.
  • Plata se poate efectua utilizând următoarele instrumente: online pe www.mobilitateurbana4.ro, prin aplicaţia „Primaria Sectorului 4” sau numerar/cu cardul la automatele SelfPay.

Direcţia Mobilitate Urbană Sector 4 oferă bucureştenilor posibilitatea închirierii unor locuri de parcare suplimentare faţă de cele utilizate deja, având în vedere numărul mare de solicitări privind atribuirea locurilor de parcare în Sectorul 4 al Capitalei.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, locuitorii din această zona a Capitalei pot beneficia de două sau mai multe locuri de parcare pentru aceeaşi adresă de domiciliu/reşedinţă sau sediu/punct de lucru dacă îndeplinesc o serie de condiţii.

Astfel, dacă în zona în care locuiesc identifică un loc de parcare neocupat şi pentru care nu există nicio solicitare de atribuire înregistrată din partea unei persoane care nu deţine niciun astfel de loc, atunci pot face demersurile pentru închirierea lui.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Primul pas pe care trebuie să îl facă bucureşteanul respectiv este să depună o solicitare privind intenţia sa pe platforma online www.mobilitateurbana4.ro. Apoi, într-un interval de 7 zile calendaristice de la data validării solicitării trebuie să achite taxa locală pentru locul de parcare de reşedinţă, specifică zonei (A,B,C,D), precum şi tariful suplimentar în valoare de 500 de lei + TVA pentru fiecare nou loc de parcare închiriat.

Plata se poate efectua utilizând următoarele instrumente: online pe www.mobilitateurbana4.ro, prin aplicaţia „Primaria Sectorului 4” sau numerar/cu cardul la automatele SelfPay.

Modificările au fost votate în şedinţa Consiliului Local Sector 4 de la finalul anului trecut, în cadrul căreia, consilierii locali au introdus noile prevederi în „Metodologia de gestionare a locurilor de parcare aflate pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti de pe raza Sectorului 4” , care vor fi puse în aplicare începând cu data de 1 februarie 2023.