• Robert Garcia a confirmat că va depune jurământul în Congres pe Constituția SUA, alături de o fotografie a părinților săi, certificatul de cetățenie și o carte de benzi desenate originală Superman.
  • „Oricine înţelege benzile desenate ştie că sunt o parte esenţială a ficţiunii americane. Iar lecţiile învăţate din ele sunt de nepreţuit” , a declarat acesta.
  • Robert Garcia va folosi o revistă de benzi desenate din 1939 cu Superman.

Robert Garcia, un politician democrat din Statele Unite, care a fost ales în Camera Reprezentanţilor din partea statului California, a anunţat că la jurământul de inaugurare va sta cu mâna pe un text al constituţiei americane şi pe o revistă de benzi desenate cu Superman#1, conform mass media internațională.

Robert Garcia, care a fost primar în oraşul Long Beach, este cunoscut drept un mare admirator şi colecţionar de benzi desenate.

Oricine înţelege benzile desenate ştie că sunt o parte esenţială a ficţiunii americane. Iar lecţiile învăţate din ele sunt de nepreţuit” , a declarat acesta.

Congresmanul Garciascrie istorie cu Superman #1

Robert Garcia va folosi o revistă de benzi desenate din 1939 cu Superman#1.

Democratul, care este fiul unor imigranţi peruani şi face parte din comunitat LGBT spune că Superman a fost o inspiraţie pentru el, încă din copilărie.

Am devenit fan Superman când eram copil pentru că mă identificam cu el. Eram imigrant, aveam simţul justiţiei şi o identitate secretă” , a declarat Robert Gargia.

Folosirea unei reviste de benzi desenate la jurământul de inaugurare nu este ilegală, conform legii americane. Aceasta prevede că nu poate fi impus un text anume, pentru jurămintele de inaugurare.

Regula are ca scop ocrotirea libertăţii religioase, pentru că mulţi candidaţi folosesc texte sfinte.

Până în prezent, la ceremoniile de inaugurare membrii Camerei Reprezentanţilor au folosit biblii, texte religioase evreieşti, hinduse sau musulmane, însă, nu au mai fost folosite benzi desenate.