• Locuitorii din Shanghai au protestat față de noile restricții impuse în China și din cauza caselor folosite pentru a izola pacienții care au COVID.
  • Orașul a fost blocat timp de câteva săptămâni din cauza epidemiei de COVID-19 și a înmulțirii numărului de cazuri.
  • Imagini de la incidentul dintr-un complex rezidențial din districtul Pudong din Shanghai au arătat persoane în costume albe de protecție cu eticheta „poliție”.

Protestul rar întâlnit are loc pe fondul frustrării tot mai mari a publicului cu privire la izolarea strictă a centrului financiar al Chinei. Locuitorii unui complex de locuințe din Shanghai au intrat joi în conflict cu autoritățile sanitare, după ce au încercat să blocheze rechiziționarea de către guvern a clădirilor pentru a găzdui pacienți cu COVID-19, pe fondul unei epidemii de coronavirus care a blocat orașul timp de câteva săptămâni.

Protestul rar, ale cărui imagini au fost transmise în direct și apoi au circulat pe scară largă pe rețelele de socializare înainte de a fi șterse de cenzori, are loc pe fondul frustrării tot mai mari a populației din cauza blocării Shanghaiului, centrul financiar al Chinei. Orașul de 26 de milioane de locuitori se află în centrul celui mai grav focar de infecție din China de la începutul pandemiei, într-un test major al strategiei „dinamice zero-COVID” a țării.

Imagini de la incidentul dintr-un complex rezidențial din districtul Pudong din Shanghai au arătat persoane în costume albe de protecție cu eticheta „poliție” care au trântit rezidenții la pământ și i-au condus pe mai mulți dintre ei spre o dubă albă. Oamenii puteau fi auziți plângând în timp ce unii strigau: „Aduceți-i înapoi”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Poliția lovește oamenii”, au strigat mai multe persoane. Zhangjiang Group, o companie de stat de dezvoltare care deține complexul, a declarat într-un comunicat că cinci clădiri au fost deja transformate în centre de izolare pentru persoanele cu infecții confirmate cu COVID-19 și că există planuri de a rechiziționa încă nouă.

Acesta a precizat că rechizițiile au forțat 39 de chiriași să se mute brusc în alte părți ale complexului, dar că aceștia au primit compensații.

„În după-amiaza zilei de 14 aprilie, când compania noastră a organizat construcția gardului de izolare, unii chiriași au obstrucționat șantierul, iar departamentele relevante s-au ocupat de acest lucru la fața locului”, a declarat grupul. „Acum, situația s-a calmat”. Guvernul din Shanghai nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.