• Un atac cu drone îi obligă pe locuitorii Kievului să se adăpostească.
  • Acestea urmează celui mai mare atac aerian din timpul războiului, cu o zi înainte.
  • Ambele tabere de pe linia frontului din estul Ucrainei sunt săpate în tranșee.

Locuitorii din capitala ucraineană Kiev au fost îndemnați să se îndrepte spre adăposturile antiaeriene vineri dimineața devreme, în timp ce sirenele au răsunat în tot orașul, la o zi după ce Rusia a efectuat cel mai mare atac aerian de când a început războiul în februarie.

La scurt timp după ora 2.00 dimineața, primăria orașului Kiev a emis o alertă pe canalul său din aplicația de mesagerie Telegram cu privire la sirenele de raid aerian și a cerut locuitorilor să se îndrepte spre adăposturi.

Olekskiy Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev, a declarat pe Telegram că este în curs un atac cu drone”.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o alocuțiune video de joi seară, a declarat că comandamentele aeriene din centrul, sudul, estul și vestul Ucrainei au respins joi 54 de rachete rusești și 11 drone.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

Zelenski a recunoscut că majoritatea regiunilor au suferit întreruperi de energie electrică. Zonele în care pierderea energiei electrice a fost „deosebit de dificilă” au inclus capitala Kiev, Odesa și Herson în sud și regiunile învecinate, precum și regiunea din jurul Lviv, în apropiere de granița de vest cu Polonia, a declarat Zelenski.

Dar acest lucru nu este nimic în comparație cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi fost trupele noastre antiaeriene eroice și apărarea aeriană”, a spus el. Imaginile difuzate joi de Reuters au arătat muncitori de urgență căutând printre resturile fumegânde ale unor case rezidențiale din Kiev distruse de explozie și dâre de fum de rachete pe cer. Oficialii declaraseră anterior că peste 120 de rachete au fost lansate în timpul asaltului de joi.