• Întinderi de orașe mari au rămas fără energie electrică, în timp ce Rusia a trimis drone explozive în mai multe regiuni în cursul nopții.
  • Guvernatorul provinciei Nikolaev din sudul Ucrainei, Vitaliy Kim, a declarat că cinci rachete au fost doborâte deasupra Mării Negre.
  • Comandamentul nordic al armatei ucrainene a declarat că două au fost doborâte deasupra regiunii Sumî, situată la granița cu Rusia, în nord-estul țării.

Sirenele de raid aerian au răsunat joi, în timp ce un atac masiv cu rachete rusești a lovit regiuni din Ucraina, inclusiv capitala Kiev, unde aproape jumătate dintre gospodării au rămas fără curent electric. Rusia a lansat peste 120 de rachete, potrivit lui Mykhailo Podolyak, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în cel mai mare val de atacuri din ultimele săptămâni.

Rusia a trimis drone explozive în regiuni selectate în cursul nopții, înainte de a extinde barajul cu „rachete de croazieră aeriene și maritime lansate de la avioane și nave strategice” în cursul dimineții, a raportat forțele aeriene ucrainene.

Atacul de amploare a fost cel mai recent dintr-o serie de lovituri rusești care au vizat infrastructura vitală din întreaga Ucraină. Moscova a lansat astfel de atacuri săptămânal începând din octombrie, pe măsură ce forțele sale terestre s-au împotmolit și chiar au pierdut teren. după atacurile anterioare, armata ucraineană a raportat că a doborât rachetele rusești și dronele explozive care se apropiau, dar unele dintre ele și-au atins totuși țintele, deteriorând alimentarea cu energie electrică și apă și sporind suferința populației pe fondul temperaturilor scăzute.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Joi, sistemele de apărare aeriană au fost activate în capitala Kiev pentru a respinge atacul de rachete în curs de desfășurare, potrivit administrației regionale. Sunete de explozii au fost auzite în oraș.

Cel puțin trei persoane au fost rănite și spitalizate, inclusiv o fată de 14 ani, a declarat primarul Klitschko. Numeroase explozii au avut loc, de asemenea, în Harkov, situat în estul Ucrainei și al doilea oraș ca mărime din țară, și în orașul Lviv, în apropiere de granița cu Polonia, potrivit primarilor acestora.

Aproximativ 90% din Lviv a rămas fără electricitate, a scris primarul Andriy Sadovyi pe Telegram. Tramvaiele și troleibuzele nu funcționau, iar locuitorii s-ar putea confrunta cu întreruperi de apă, a spus el.

Autoritățile ucrainene din mai multe regiuni au declarat că unele rachete rusești care se apropiau au fost interceptate.

Guvernatorul provinciei Nikolaev din sudul Ucrainei, Vitaliy Kim, a declarat că cinci rachete au fost doborâte deasupra Mării Negre. Comandamentul nordic al armatei ucrainene a declarat că două au fost doborâte deasupra regiunii Sumî, situată la granița cu Rusia, în nord-estul țării.