• Logodnica lui Jamal Khashogi, jurnalist asasinat în 2018, critică întâlnirea dintre președintele american și Mohammad bin Salman.
  • Catrice Cengiz a transmit un mesaj după întrevederea dintre Joe Biden și Mohammad bin Salman.
  • Jamal Khashoggi, editorialist la Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie 2018, în clădirea consulatului saudit de la Istanbul.

Logodnica lui Jamal Khashogi, jurnalist asasinat în 2018, critică întâlnirea dintre președintele american și Mohammad bin Salman în Arabia Saudită. Aceasta afirmă că Joe Biden „are pe mâini sângele” următoarei victime a prinţului moştenitor.

Logodnica jurnalistului asasinat în urmă cu aproximativ patru ani a transmit un mesaj, pe Twitter, după întrevederea dintre Joe Biden și Mohammad bin Salman.

„Acesta este modul în care îi trageţi la răspundere pe cei responsabili de moartea mea? Sângele următoarei victime a lui MBS (supranumele lui Mohammad bin Salman) este pe mâinile voastre”, a scris Hatice Cengiz pe Twitter, adresându-se cu tonul fostului său logodnic.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Asasinarea jurnalistului de la Washington Post

Potrivit, New York Post, Jamal Khashoggi, editorialist la Washington Post critic la adresa puterii saudite, a fost ucis pe 2 octombrie 2018, în clădirea consulatului saudit de la Istanbul, în timp ce venise să ceară documentele necesare pentru căsătoria cu logodnica sa.

După asasinarea lui, Joe Biden a promis că va reduce monarhia din Golf la statutul de „paria” şi a declasificat un raport ce conchidea că prinţul moştenitor „validase” acest asasinat.

Acesta este principalul motiv pentru care vizita președintelui american din Arabia Saudită este una controversată.