• Curtea Supremă a decis ca toți brazilienii care refuză vaccinul, să fie excluși de la anumite activități în spațiul public
  • Conferința Curții Supreme, în urma căreia s-a luat această decizie, s-a desfășurat online
  • 10 judecători din 11 au votat „pro”

Toți brazilienii sunt obligați să se vaccineze împotriva Covid-19, altfel vor fi excluși, prin lege, de la anumite activități desfășurate în spațiul public, relatează Bloomberg.

10 judecători din 11 ai Curții Supreme din Brazilia susțin imunizarea obligatorie. Legea a primit doar un vot împotrivă, în timpul conferinței virtuale de joi.

Reglementarea este ca o lovitură la adresa președintelui Jair Bolsonaro, care a declarat că nu se va vaccina și că nimeni nu ar trebui să fie obligat să o facă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Curtea Supremă a punctat că această decizie nu înseamnă că brazilienii vor fi luați cu forța și vaccinați, însă vor suporta consecințele de ordin legal.

Vaccinurile împotriva bolilor de mare risc, precum rujeola sau meningita, sunt de multă vreme obligatorii pentru copii în Brazilia, indiferent dacă părinții lor sunt de acord sau nu, din motive religioase.

Numărul brazilienilor care sunt dispuși să se vaccineze împotriva Covid-19 a scăzut la 73% în luna decembrie, de la 89% la începutul lunii august, potrivit unui sondaj Datafolha.

Deși ministrul Sănătății, Eduardo Pazuello, a declarat că se așteaptă ca până în luna ianuarie să fie pregătite 25 de milioane de doze a trei vaccinuri diferite, nu a fost încă stabilită o dată pentru o campanie de imunizare la nivel național.