- Secţia ATI, care a ars la Spitalul din Piatra Neamţ, a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP, a declarat, duminică, prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr.
- Managerul spitalului în contrazice pe prefect: Nu e vorba de mutarea în secția nouă, e o mutare între cele două secții ATI, cu aviz încă din luna aprilie
- Lucian Micu: Pacienții nu au fost mutați pe structura nouă ci în spații deja amenajate – ATI-ul vechi al spitalului.
- Lucian Micu a afirmat că nu i s-a cerut să demisioneze.
Update: Duminică a avut loc ședința Consiliului de Administrație a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț la care a luat parte și Lucian Micu, managerul unității medicale. Acesta a afirmat, potrivit mesageruldeneamt.ro, că nu va renunța la funcție și că nici nu i s-a cerut acest lucru.
Secţia ATI, care a ars la Spitalul din Piatra Neamţ, a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP, a declarat, duminică, prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr.
Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a declarat, duminică, faptul că era obligatoriu ca Spitalul să notifice DSP-ul despre modificările structurii, ceea ce nu s-a întâmplat.
Lucian Micu, managerul spitalului Piatra Neamț, îl contrazice pe prefect: Nu e vorba de mutarea în secția nouă, e o mutare între cele două secții ATI, cu aviz încă din luna aprilie. Are circuitele aprobate, etajele 2 și 3 sunt ATI. Pacienții nu au fost mutați pe structura nouă ci în spații deja amenajate – ATI-ul vechi al spitalului.
„Frecvent mutăm pacienții dintr-o zonă în alta pentru a pregăti alte saloane în cazul că vor apărea alte cazuri – e o decizie pentru a optimiza. Decizia a fost luată la nivelul secției ATI, în cursul zilei de sâmbătă. Dar, atenție, erau deja pacienți la etajul 2. Zona nouă, unde a crescut capacitatea și numărul de paturi – nu era funcțională, nu s-a dus niciun fel de aparatură sau vreun pacient”, a mai declarat Lucian Micu.
Potrivit managerului spitalului din Piatra Neamț, tot personalul era instruit „la zi”.
„Din informațiile pe care le am, s-au făcut instruiri și sunt semnate la zi carnetele SSM. La ora respectivă era prezent în unitate și responsabilul cu pompierii. Din cauza specificului secției, cu cantitate mare de oxigen, nu au fost suficiente extinctoarele pentru a stinge incendiile.
Noi am raportat către ITM incidentul, e raportat ca accident de muncă. În urma investigațiilor vor fi clarificate toate lucrurile.
Din informațiile pe care le am de la inginerul care se ocupă cu SSM, mi s-a spus că toți au fost instruiți și au carnetele la zi.
Toată aparatura era de maximum un an de zile, două aparate erau nou-nouțe”, a declarat Lucian Micu într-o intervenție telefonică la Digi24.