Blocarea adoptării bugetului oraşului Iaşi este o decizie greşită, spune Ludovic Orban, care cere liderilor locali să negocieze şi să susţină de comun acord lucruri importante pentru comunitate.

„Primarul municipiului (Iaşi – n.r.) a încercat discuţii şi negocieri cu grupurile de consilieri de la alte partide în afara PNL. Discuţiile au durat peste opt ore. Din punctul meu de vedere, este important ca aceste discuţii să continue şi, dacă PSD votează împotrivă, măcar partenerii noştri să găsească o soluţie să treacă bugetul Iaşului”, spune Ludovic Orban.

El afirmă că Mihai Chirica va accepta „amendamente rezonabile” ale USR PLUS.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„În mod normal nu ar trebui să discutăm la nivelul coaliţiei. În mod normal, unii ar trebui să înţeleagă că aşa cum suntem într-o coaliţiei de guvernare şi la nivel local să găsească soluţii de a susţine de comun acord lucruri importante petru comunitate. A lăsa un municipiu ca Iaşi, al doilea municipiu al ţării, fără buget, mi se pare că e o decizie greşită şi că până la urmă vor fi acceptate amendamente acceptabile ale partenerilor şi bugetul trebuie adoptat”, adaugă liderul liberal.

De asemenea, el a spus că o situaţie similară este la Sectorul 1 al Capitalei şi le-a cerut liderilor locali să discute pentru a ajunge la o formulă susţinută atât de PNL, cât şi de USR PLUS.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a anunţat că intră de luni în grevă japoneză, după ce USR PLUS „a blocat bugetul oraşului”, care riscă să intre în incapacitate de plată.

În replică, liderul USR Iaşi, Cosette Chichirău, a spus că soluţia decentă în cazul lui Chirica nu este greva japoneză, ci demisia: „Dacă nu este capabil să facă un buget, atunci să plece”.

Luni, câteva zeci de persoane au protestat la Iaşi, cerând autorităţilor să lase la o parte lupta politică şi să voteze bugetul.