• Cu ocazia „aniversării” a 80 de ani de când Hitler a invadat Uniunea Sovietică, Alexandr Lukașenko acuză Germania modernă de nazism
  • Șeful statului din Belarus a participat ieri la o conferință de comemorare a victimelor din cel de-Al Doilea Război Mondial
  • Acesta a acuzat Occidentul că duce un „război hibrid” împotriva țării sale

Cu ocazia „aniversării” a 80 de ani de când Hitler a invadat Uniunea Sovietică (22 iunie 1941), Alexandr Lukașenko acuză Germania modernă de nazism, informează Yahoo.

Șeful statului din Belarus a participat ieri la o conferință de comemorare a victimelor din cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta a acuzat Occidentul că duce un „război hibrid” împotriva țării sale, după ultimele sancțiuni impuse. Mai mult de atât, Lukașenko consideră ipocrit faptul că Germania participă la aceasta „conspirație”, având în vedere faptele strămoșilor lor; precum și alegerea momentului pentru a face publice sancțiunile.

„Nu ne așteptam la participarea Germaniei la această conspirație colectivă. Cei ai căror strămoși au omorât nu numai unul din trei beloruși, ci și milioane de copii nenăscuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a declarat Alexandr Lukașenko.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Marele Război pentru Apărarea Patriei” este un termen folosit în Rusia și în unele dintre fostele republici sovietice socialiste pentru a descrie mare parte din Al Doilea Război Mondial, din perspectiva lor. Mai exact, termenul se referă la perioada 22 iunie 1941 și până la terminarea războiului, pe 9 mai 1945 și include bătăliile date de URSS pe Frontul de Est (în principal împotriva Germaniei naziste).

Ulterior, Lukașenko s-a adresat ministrului de Externe din Germania, Heiko Maas, care a cerut sancțiuni mai dure împotriva Belarusului.

Alexandr Lukașenko: „Cine ești tu? Un german pocăit… sau moștenitorul naziștilor?”